31.03.2015 00:21

SOS: Parc auto învechit la Ambulanța Dâmbovița

SOS: Parc auto învechit la Ambulanța Dâmbovița
Galerie foto

❚ „Ele sunt bine întreținute, dar sunt uzate”, semnalează directorul medical al Serviciului de Ambulanță Dâmbovița, dr. Claudiu Dumitrescu ❚ Deși Serviciul primește un ajutor de la Ministerul Sănătății, de unde vin câte două-trei autospeciale pe an, se pare că este prea puțin pentru înnoirea parcului auto ❚ Chiar dacă... scârțâie din punct de vedere tehnic, cele 61 de ambulanțe din județ își fac treaba și dispun de aparatură medicală modernă, dar și de echipaje profesioniste

interviu cu dr. Claudiu Dumitrescu, director medical la Serviciul de Ambulanță Dâmbovița

PETRE DRĂGUȚOIU


 

Rep.: Dotarea Serviciului de Ambulanță Dâmbovița cu autosanitare, aparatură medicală, medicamente este corespunzătoare pentru a face față solicitărilor urgente, la orice oră din zi și din noapte?

Serviciul de Ambulanță Dâmbovița este dotat cu 61 de ambulanțe echipate cu aparatură medicală modernă, foarte bună, cu medicamente și materiale sanitare. Din punct de vedere tehnic, acestea sunt clasificate în trei categorii, dar mare parte din parcul auto este învechit, deoarece au sute de mii de kilometri la bord. O singură ambulanță parcurge 10-12 mii de kilometri pe lună, deci peste 100.000 kilometri pe an. Chiar dacă arată bine, pentru că sunt bine întreținute, ele sunt uzate. De la Ministerul Sănătății ni se repartizează două-trei ambulanțe pe an. Foarte recent s-a încheiat și un control efectuat de MAI privind graficele de lucru, dotarea ambulanțelor cu medicamente și materiale sanitare, modul de prezentare a pacienților la spital, instruirea personalului în vederea unor eventuale și nedorite cazuri de Ebola.

Zi și noapte, mașini și echipaje sunt gata de intervenție

Rep.: Cum sunt acoperite zonele județului nostru cu ambulanțe și personal pentru a face față cât mai eficient solicitărilor, în special la urgențe majore?

- În stația centrală din municipiul Târgoviște avem gata pentru intervenție, zi și noapte, ambulanțe cu medic și asistenți, și cinci-șase ambulanțe cu asistenți. În județ avem șapte substații: la Găești și Răcari – prevăzute cu medic și asistenți, iar la Fieni, Voinești, Moreni, Titu și Bilciurești – cu asistenți. Într-o tură își desfășoară activitatea două echipaje de zi și unul de noapte, personalul medical este foarte bine pregătit profesional și cu experiență. Asistentul șef Polixenia Necula monitorizează și desfășurarea perfecționării profesionale a asistenților.