18.09.2014 00:25

SOS! Criză de personal la Ambulanță

SOS! Criză de personal la Ambulanță
Galerie foto

❚ Serviciul Județean de Urgență are și el urgențele lui: posturile operative de medici, asistenți medicali și ambulanțieri sunt în mare suferință ❚ Din păcate, în unele stații sau substații din Serviciul de Ambulanță al județului, 7 în total, nu există medic, aceasta fiind o problemă care va trebui rezolvată printr-o deblocare de posturi ❚ Și parcul auto a început să cam... scârțâie, din cele 7 substații, Titu și la Bilciurești neavând autosanitare 4x4 cu dotări speciale pentru medici ❚ Acest gen de probleme cu care se confruntă și Ambulanța Dâmbovița sunt pe masa Ministerului Sănătății, care a promis la rectificarea bugetară fonduri suplimentare, dar și deblocarea posturilor atât de așteptate

VIRGIL VOINESCU

 


 

Indicatorii de performanță în Serviciul de Ambulanță Dâmbovița se situează la un nivel foarte bun, realizat însă cu eforturi mari din partea personalului. Potrivit directorului executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dâmbovița, dr. Sorin Stoica, în Serviciul de Ambulanță județean este mare nevoie de posturi operative, medici, asistenți medicali și ambulanțieri.

{GOOGLE_AD_BOX1}

„Nu este nevoie de personal TESA. Trebuie acoperite posturile operative”, a arătat Sorin Stoica. La acest moment, la Ambulanța Dâmbovița sunt 226 de posturi ocupate. Din păcate, în unele stații sau substații din Serviciul de Ambulanță al județului, 7 în total, nu există medic, aceasta fiind o problemă care va trebui rezolvată printr-o deblocare de posturi.

O veste bună: Ambulanța Dâmbovița va primi trei autosanitare 4x4

Dintre cele 7 unități de ambulanță, două – Titu și Bilciurești – nu au ambulanțe 4x4 cu dotări pentru medici. Totuși, în ceea ce privește parcul auto, există și o veste foarte bună. În scurt timp, Ambulanța Dâmbovița va primi trei autosanitare noi 4x4, ele urmând să fie repartizate în județ, pe baza unei analize, la stațiile care au medic, pentru că aceste ambulanțe sunt echipate special, putând fi accesate doar de medicii din serviciul de urgență. Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița a primit, în luna august a.c., 4.754 de solicitări din partea dâmbovițenilor, o medie de 160 de cazuri pe zi. Asistentul șef al Serviciului, Polixenia Necula, totodată purtător de cuvânt al unității medicale, ne-a semnalat recent deficitul de personal cu studii medii și superioare, arătând că sunt numeroși candidați, însă posturile încă blocate.

Problemele Ambulanțelor sunt în atenția Ministerului Sănătății

Problemele serviciilor de ambulanță se pare că își vor găsi totuși rezolvarea. Ministerul Sănătății a anunțat în această săptămână că va aloca fonduri suplimentare pentru aceste unități la rectificarea bugetară din această toamnă. Potrivit ministerului, sumele vor fi distribuite pentru investiții în infrastructură, reparații la parcul auto, dar și pentru deblocarea de posturi. „Sumele vor fi distribuite și pentru promovarea personalului deja existent pe posturi”, a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, citat de Agerpres. Ministerul Sănătății a aprobat anul acesta scoaterea la concurs a peste 160 de posturi în cadrul serviciilor de ambulanță la nivel național, procesul fiind continuu, după cum s-a susținut într-un comunicat al Ministerului.