07.08.2018 00:12

Sorin Dumitrașcu, liderul sindicatelor din penitenciare: Bugetul ANP va fi redus; posibil cu peste 15 milioane de lei

Sorin Dumitrașcu, liderul sindicatelor din penitenciare: Bugetul ANP va fi redus; posibil cu peste 15 milioane de lei
Galerie foto

Bugetul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) va fi redus - este anunțul pe care l-a făcut secretarul general adjunct al Ministerului Justiției, potrivit președintelui Federației Sindicatelor din ANP, Sorin Dumitrașcu, după o întâlnire care a avut loc, luni, cu o delegație a MJ.

"Inedit este faptul că bugetul ANP va fi redus, este anunțul pe care l-a făcut secretarul general adjunct al Ministerului Justiției. Este deocamdată o propunere, documentele se află pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice în transparență decizională, este foarte posibil ca Administrația Penitenciarelor să piardă peste 15 milioane de lei, în acest fel punându-se sub semnul întrebării existența fondului privind plata salariilor până la sfârșitul anului și continuarea investițiilor", a spus Sorin Dumitrașcu.

El a precizat că atât ANP, cât și MJ, "deși se strigă peste tot că e nevoie de modernizare", stau foarte prost la cheltuirea fondurilor pentru investiții, ceea ce înseamnă că o piardă respectivii bani. Dumitrașcu a sosit în cursul dimineții pentru a discuta cu o comisie a ANP pe tema revendicărilor personalului din penitenciare și a problemelor întâmpinate în desfășurarea activității, iar la ieșire a arătat că nu s-a înregistrat vreun progres de la ultimele discuții avute cu reprezentanții MJ.