26.11.2019 00:08

Sorana Cîrstea, un sportiv generos

Sorana Cîrstea, un sportiv generos
Galerie foto

❚ „Ea e fetița”! Își strânge palmele de bucurie tenismena Sorana Cîrstea, care tocmai ce a făcut a patra donație pentru Maternitatea Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, susținând o parte importantă din suma investită în 12 injectomate, cu o valoare de 23.000 euro ❚ Zeci de copii născuți prematur la Târgoviște au fost aduși de părinți să-și cunoască binefăcătorii. Sorana Cîrstea este unul dintre ei, e cel mai bun ambasador al sportului dâmbovițean ❚ Decorul este unul de poveste, o doamnă preoteasă a pregătit plăcinte delicioase și alte bunătăți, iar voluntarii întregesc o atmosferă caldă, desprinsă din filmele pentru copii, pline de dragoste și puritate

 

COSTIN MIHAI

 


 

„Ea e fetița”! Își strânge palmele de bucurie tenismena Sorana Cîrstea, care tocmai ce a făcut a patra donație pentru Maternitatea Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, susținând o parte importantă din suma investită în 12 injectomate, cu o valoare de 23.000 euro. „Anul trecut, când Sorana a donat primul aparat, tocmai ce se născuseră doi gemeni. Din păcate, băiețelul nu a supraviețuit, doar fetița”, aflăm povestea care a emoționat-o pe Sorana, chiar de la mama ei, doamna Liliana. Fetița o privește pe Sory plină de curiozitate, după care plânge încet. Încă nu înțelege rolul important pe care l-a jucat tenismena la nașterea ei, iar forfota din jur o sperie puțin.

Cel mai bun ambasador al sportului dâmbovițean

Zeci de copii născuți prematur la Târgoviște au fost aduși de părinți să-și cunoască binefăcătorii. Sorana Cîrstea este unul dintre ei, e cel mai bun ambasador al sportului dâmbovițean. „I-am educat pe copiii mei să fie receptivi la nevoile celor din jur. Decât să-și cumpere trei rochii, Sorana se mulțumește cu una, iar banii economisiți îi întoarce și spre cei care au cu adevărat mare nevoie”, vorbește cu mândrie doamna Cîrstea. Sorana e strălucitoare printre copii, îi privește încântată cum se zbenguiesc, cum desenează, cum se joacă. E „Ziua Prematurilor”, sărbătorită cu multă căldură de Organizația Salvați Copiii România, printro organizare ireproșabilă purtând amprenta managerului zonal, excepționala doamnă Daniela Zoe.

Să prețuim generozitatea!

Sorana preferă un mesaj scurt, plin de sensibilitate, lăsându-le pe gazde să ofere informații generoase. Decorul este unul de poveste, o doamnă preoteasă a pregătit plăcinte delicioase și alte bunătăți, iar voluntarii întregesc o atmosferă caldă, desprinsă din filmele pentru copii, pline de dragoste și puritate. O mână de ajutor oferă și Andrei Șerban, jucătorul Chindiei Târgoviște, care se întreține timid cu Sorana Cîrstea. Felicitări, oameni cu suflet frumos, sunteți minunați!