18.01.2017 12:02

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la Australian Open

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la Australian Open
Galerie foto

*Târgovișteanca a învins-o surprinzător pe spanioloaica Carla Suarez Navarro, a zecea favorită la câștigarea turneului, cu 7-6(1), 6-3, fiind singura româncă rămasă în competiție la simplu la turneul de la Melbourne

LIVIU DOBRE


Performanță uriașă pentru Sorana Cîrstea, care uimește la Australian Open. După o victorie în runda inaugurală în fața unei alte jucătoare din top 100, târgovișteanca a obținut un succes și în cel de-al doilea tur al turneului WTA de la Melbourne. Sorana s-a impuns surprinzător în fața Carlei Suarez Navarro, numărul 12 mondial și a zecea favorită a turneului. Tenismena din Târgoviște a învins-o pe spanioloaică în două seturi, cu 7-6(1), 6-3, după o oră și 33 de minute de joc, reușind astfel să se califice în cel de-al treilea tur. Este a patra victorie obținută în confruntările directe cu Carla Suarez Navaro, în fața căreia a pierdut o singură dată, în 2009, la Marbella. Sorana Cîrstea este singura româncă rămasă în competiție la simplu, după ce Irina Begu a fost și ea eliminată după eșecul suferit cu cehoaica Kristyna Pliskova.

Cu Alison Riske în turul 3

Cu această calificare, Sorana Cîrstea și-a egalat cea mai bună performanță a sa la Melbourne, unde a reușit să ajungă în al treilea tur și în 2012 și 2013, nu însă și în 2014 și 2015, când a fost eliminată încă din runda inaugurală. În următorul meci, contând pentru calificarea în optimi, târgovișteanca o va întâlni pe americanca Alison Riske (42 WTA), jucătoare care a trecut în turul precedent de chinezoaica Shuai Zhang, cap de serie numărul 20. În meciurile directe, Sorana conduce cu 2-1. Ultima întâlnire dintre cele două tenismene a avut loc în 2014, în optimile turneului de la Pattaya City, când românca s-a impus cu 6-3, 6-4. Pentru prezența în turul trei la Australian Open, Cîrstea și-a asigurat un cec în valoare de 130.000 de dolari australieni și 130 de puncte WTA.