29.03.2023 00:07

Sorana Cîrstea, parcurs bun la Miami Open

Sorana Cîrstea, parcurs bun la Miami Open
Galerie foto

* În sferturile de finalã, adversara Soranei s-a stabilit în urma meciului dintre Aryna Sabalenka și Barbora Krejcikova, prima impunându-se în douã seturi

 

Dupã parcursul bun de la Indian Wells, turneu la care Sorana Cîrstea a prins faza sferturilor de finalã, sportiva dâmbovițeanã a reușit un nou traseu de excepție, de aceastã datã la Miami Open. În primul meci al turneului american, Sorana Cîrstea a trecut de Fernanda Contreras Gomez, din Mexic, cu scorul de 2-0 (7-6; 6-2). A urmat confruntarea cu una dintre cele mai valoroase sportive ale lumii, Caroline Garcia, însã Sorana a reușit sã se impunã din nou cu 2-0 (6-2; 6-3). Cîrstea a continuat seria victoriilor în fața sportivei Karolina Muchova, din Cehia, pe care a învins-o cu același scor, 2-0 (7-5; 6-1).

A urcat pe locul 51 WTA

A urmat jocul din optimile de finalã ale competiției organizate de la Miami, acolo unde Sorana Cîrstea a întâlnit-o pe Marketa Vondrousova, din Cehia. Sportiva dâmbovițeanã s-a impus tot cu 2-0 (7-6; 6-4) și a obținut calificarea în sferturile de finalã. Impresionant este faptul cã Sorana nu a pierdut nici mãcar un set în cele patru partide disputate la Miami Open. Pentru cele patru victorii, Sorana și-a asigurat un cec în valoare de 184.465 de dolari și 215 puncte WTA, care au urcat-o pânã pe locul 51. În sferturile de finalã, adversara Soranei s-a stabilit în urma meciului dintre Aryna Sabalenka și Barbora Krejcikova. A avut câștig de cauzã Sabalenka, numãrul 2 WTA, care s-a impus cu  2-0 (6-3; 6-2).

 

 

Cosmin Sava