23.06.2022 00:08

Sorana Cîrstea, parcurs bun la Birmingham

Sorana Cîrstea, parcurs bun la Birmingham
Galerie foto

* Sportiva dâmbovițeană a reușit un parcurs bun, ajungând până în faza semifinalelor. Târgovișteanca a câștigat 11.000 de dolari și 100 puncte WTA

 

Pentru a pregăti cât mai bine unul dintre cele mai importante evenimente sportive ale anului, Wimbledon, Sorana Cîrstea a participat la turneul pe iarbă de la Birmingham. Sportiva dâmbovițeană a reușit un parcurs bun, ajungând până în faza semifinalelor. În primul meci de la acest turneu, Sorana a învins-o pe americanca Shelby Rogers cu 2-1 (6-3; 4-6; 6-1) și s-a calificat în optimile de finală. Cîrstea a jucat în această fază a competiției cu Aleksandra Krunic, sportivă din Serbia, pe care a învins-o într-un mod categoric, cu 2-0 (6-1; 6-1). În sferturile de finală, dâmbovițeanca a jucat cu Donna Vekic, sportivă din Croația,  pe care a învins-o cu 2-1 (5-7; 6-3; 6-4). Astfel, Sorana și-a asigurat prezența în semifinalele competiției, acolo unde a întâlnit-o pe chinezoaica Shuai Zhang, fiind învinsă cu 2-1 (6-4; 1-6; 6-7(5)).

„Mândră de săptămâna petrecută la Birmingham”

Pentru parcursul de la Birmingham, Cîrtsea a câștigat 11.000 de dolari și 100 puncte WTA. Sportiva în vârstă de 32 de ani a participat și la turneul de la Eastbourne, însă s-a retras în setul doi al primului tur, acolo unde a întâlnit-o pe ucraineanca Anhelina Kalinina. Între cele două seturi, Cîrstea a avut nevoie de îngrijiri medicale, medicii i-au verificat tensiunea și temperatura. După acel moment, Sorana a putut să mai reziste numai 3 game-uri pe teren. Simona s-a declarat mulțumită de parcursul de la Birmingham și a vorbit despre planurile de viitor, într-o scurtă declarație pe rețelele de socializare: „Mândră de săptămâna petrecută la Birmingham. Acum este timpul să mă odihnesc și să mă pregătesc pentru Wimbledon”.

 

 

Cosmin Sava