21.03.2023 00:11

Sorana Cîrstea, eliminată în sferturi la Indian Wells

Sorana Cîrstea, eliminată în sferturi la Indian Wells
Galerie foto

* Sorana Cîrstea a cedat în două seturi, 2-6 și 3-6. În urma acestui parcurs a câștigat 184.465 de dolari și 215 puncte în clasamentul WTA

 

În ultimele două săptămâni s-au disputat meciuri din cadrul turneului Indian Wells, una dintre cele mai importante competiții de tenis din lume. Printre sportivele care au luat startul în această competiție s-a regăsit și târgovișteanca Sorana Cîrstea. Aceasta a intrat în competiție încă din primul tur și a avut un parcurs bun, reușind să ajungă până în faza sferturilor de finală. În primul tur, sportiva  dâmbovițeană a trecut în două seturi, 6-3 și 6-2, de Kimberly Birrell.

 A urmat meciul cu Madison Keys, câștigat de Sorana, după ce adversara a abandonat la finalul primului set, câștigat de Cîrstea cu 6-1. În turul 3, Sorana Cîrstea a jucat cu Bernarda Pera și a reușit să se impună destul de ușor, 2-0 la seturi, 6-3 și 6-1. În faza optimilor de finală, sportiva în vârstă de 32 de ani a trecut cu scorul de 2-1, 6-4; 4-6 și 7-5, de Caroline Garcia, una dintre cele mai bune jucătoare din lume.

Învinsă de liderul mondial, Iga Swiatek

Adversara din sferturile de finală ale competiției a fost Iga Swiatek, primul loc în clasamentul WTA. Sorana Cîrstea a cedat în două seturi, 2-6 și 3-6, însă, în urma acestui parcurs a câștigat 184.465 de dolari și 215 puncte în clasamentul WTA. Astfel, sportiva dâmbovițeană va urca pe locul 74 WTA, după ce la începutul turneului se clasa pe locul 83. În acest an, Sorana Cîrstea a mai jucat la Adelaide (eșec în optimi), Adelaide 2 (eșec în turul 1), Australian Open (eșec în turul 1), Abu Dhabi (eșec în turul 1), Doha (eșec în calificări) și Dubai (eșec în turul 2).

 

 

Cosmin Sava