10.01.2022 00:10

Sorana Cîrstea, eliminată în optimi la Melbourne

Sorana Cîrstea, eliminată în optimi la Melbourne
Galerie foto

* În competiția de la Melbourne, prezența în optimi a fost recompensată cu un premiu de 3.675 dolari și 30 de puncte WTA

 

Primul turneu al anului 2022 pentru Sorana Cîrstea a fost în Australia, competiția Melbourne Summer Set 2 (250 WTA) fiind dotată cu premii totale de peste 230.000 de dolari. Sportiva dâmbovițeană a fost considerată favorita numărul 5 a turneului de la Melbourne, dar a avut un parcurs scurt, fiind eliminată în optimile de finală. Sorana Cîrstea a reușit să câștige fără probleme primul meci al anului, reușind să o învingă pe rusoaica Varvara Gracheva în doar 49 de minute, înregistrând un scor perfect, 6-0, 6-0.

Deși a început anul pe locul 39 WTA, fiind clasată mult mai bine decât adversara din optimi, americanca Amanda Anisimova, care ocupa locul 78 WTA, Cîrstea s-a văzut învinsă și eliminată de la Melbourne Summer Set 2.  Meciul a durat  o oră și opt minute, dar doar primul set a fost unul echilibrat. Anisimova s-a impus în primul act cu 6-4, în al doilea set a reușit să câștige și mai clar, 6-1, iar Sorana Cîrstea a părăsit competiția destul de repede.

În competiția de la Melbourne, prezența în optimi a fost recompensată cu un premiu de 3.675 dolari și 30 de puncte WTA. Sportiva dâmbovițeană nu este singura victimă de origine română a Amandei Anisimova, pentru că în sferturile de finală, americanca a reușit să treacă și de Irina Begu în trei seturi. Deși Begu a condus cu 1-0 la seturi (6-2), Anisimova a reușis să întoarcă soarta meciului și s-a impus cu 2-1 (6-3, 6-2).

 

 

 

 

Cosmin Sava