26.01.2022 00:07

Sorana Cîrstea, eliminată în optimi la Australian Open

Sorana Cîrstea, eliminată în optimi la Australian Open
Galerie foto

* Pentru parcursul de la Melbourne, Sorana va primi un cec în valoare de 328.000 dolari și 240 de puncte WTA. „În momentul de față, obiectivul este să ajung acasă după o lună de Australia. Nu mă pot gândi mai departe de atât”

 

În aceasta perioadă se desfășoară Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, iar Sorana Cîrstea (38 WTA înainte de startul turneului) a bifat un parcurs decent, reușind să ajungă până în optimile de finală ale competiției organizate la Melbourne. În primul tur, sportiva dâmbovițeană a reușit să treacă de cehoaica Petra Kvitova (19 WTA) în două seturi, 6-2; 6-2, la finalul unui joc care a durat o oră și 12 minute. Sorana a reușit un nou meci bun și turul doi, reușind să o învingă pe slovaca Kristina Kucova (96 WTA) tot în două seturi, 6-2; 6-4, într-o partidă care a ținut o oră și 18 minute. Cîrstea s-a descurcat excelent și în turul trei, fază a competiției în care a depășit-o pe rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova (11 WTA) în trei seturi, 6-3; 2-6; 6-2, sportiva dâmbovițeană reușind să se impună după o oră și 43 de minute de joc.

Salt important în clasamentul WTA 

Sorana Cîrstea a jucat luni cu poloneza Iga Swiatek (9 WTA) în optimile de finală ale competiției din Australia. Deși a reușit un nou meci bun, sportiva din Târgoviște s-a văzut învinsă în trei sferturi, 7-5, 3-6, 3-6, la capătul unei partide care a durat două ore și 28 de minute. Pentru parcursul de la Melbourne, Sorana Cîrstea va primi un cec în valoare de 328.000 dolari și 240 de puncte WTA. România a rămas fără reprezentante la Australian Open, după ce Simona Halep și Sorana Cîrstea au părăsit primul Grand Slam al anului în faza optimilor. După parcursul de la actuala ediție a turneului australian, Sorana a urcat pe locul 31 în clasamentul WTA Live.

„Diferența a făcut-o serviciul meu” 

Sorana Cîrstea a transmis la finalul partidei că a reușit doar un început bun de meci, iar apoi nu s-a mai putut ridica la nivelul adversarei.

„Am început meciul jucând destul de bine. Primul set a fost destul de strâns, însă momentele importante le-am jucat bine. În seturile 2 și 3 cred că diferența a făcut-o serviciul meu, mi-a scăzut procentajul pe primul serviciu și am jucat destul de mult cu al doilea. În momentul de față, obiectivul este să ajung acasă, după o lună de Australia. Nu mă pot gândi mai departe de atât. Nici nu știu pe ce loc sunt, pe ce loc e Simona, n-are nicio importanță cine e prima. Important este ce fac eu, ce pot controla eu. Pot să mă concentrez doar pe planurile mele. Cine va câștiga turneul? E foarte greu să ofer un pronostic, la acest nivel valorile jucătoarelor sunt apropiate. Multe fete sunt în formă, totul este deschis. Nu urmează o vacanță, ci turneele de la St. Petersburg, Dubai și Doha”, a transmis sportiva dâmbovițeană pentru Eurosport.

 

 

Cosmin Sava