31.10.2014 00:25

Sondaj CSCI: Ponta - 40%, Iohannis - 29% în primul tur al alegerilor

Sondaj CSCI: Ponta - 40%, Iohannis - 29% în primul tur al alegerilor
Galerie foto

Candidatul la prezidențiale al Alianței PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, este cotat cu 40% din voturi în primul tur al alegerilor, în vreme ce principalul său contracandidat, din partea Alianței Creștin Liberale (ACL), Klaus Iohannis, ar obține 29% din voturi, conform unui sondaj CSCI realizat în perioada 27-29 octombrie și remis ieri AGERPRES. Conform datelor CSCI, pe a treia poziție se află Călin Popescu-Tăriceanu (independent) cu 8%, urmat de Elena Udrea (PMP) cu 6%.

Următori clasați sunt: Monica Macovei (independent) - 5%, Teodor Meleșcanu (independent) - 3%, Dan Diaconescu (PPDD) - 3%, Kelemen Hunor (UDMR) - 3%, Corneliu Vadim Tudor (PRM) - 2%, alți candidați - 1%. Calculele de mai sus se fundamentează pe răspunsurile a 53% din eșantion, și anume, cei cu probabilitate mai ridicată de a se prezenta la urne, potrivit CSCI.

În turul al doilea al alegerilor prezidențiale, 55% dintre cei chestionați au afirmat că l-ar vota pe Victor Ponta, iar 45% ar opta pentru Klaus Iohannis.

 

Peste 18 milioane de alegători, așteptați duminică la urne

Peste 18 milioane de alegători sunt așteptați duminică la urne pentru a alege președintele țării. În cursa pentru Cotroceni s-au înscris 14 candidați, fiecare încercând să convingă electoratul că merită să-i acorde încrederea.

Campania electorală a început pe 3 octombrie și se va încheia sâmbătă, 1 noiembrie, la ora 07.00. Urnele se vor deschide duminică, la ora 07.00, și se vor închide la ora 21.00.

 

AGERPRES și Jurnal de Dâmbovița