29.07.2015 00:12

Șoferii vitezomanii, luați în vizor de poliție

Șoferii vitezomanii, luați în vizor de poliție
Galerie foto

❚ 10 șoferi au fost lăsați pietoni în acest week-end pentru că au apăsat prea tare pedala de accelerație


În zilele de 24 și 26 iulie a.c., polițiștii rutieri, în colaborare cu structurile de ordine publică, au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul vitezei excesive, precum și pentru salvarea de vieți și asigurarea fluenței traficului.

Polițiștii au fost prezenți în stradă, folosind aparate de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate în „cascadă”, pentru depistarea și tragerea la răspundere a conducătorilor auto care încalcă regulile rutiere și circulă cu viteză neregulamentară.

Astfel, au fost constatate 14 infracțiuni, dintre care 11 contra siguranței circulației pe drumurile publice și au fost aplicate 343 de sancțiuni contravenționale. 193 de șoferi au fost sancționați întrucât conduceau cu viteză excesivă, 53 pentru neportul centurii de siguranță și 21 ca urmare a defecțiunilor tehnice constatate la autovehiculele conduse.

Ca și măsură complementară, polițiștii au reținut 10 permise de conducere, dintre care 2 pentru depășirea vitezei legale cu peste 50 de km/h și au retras 13 certificate de înmatriculare.

 

Compartimentul relații publice al Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița