15.09.2022 00:17

Societățile din industrie nu pot face economie la gaze și energie

Societățile din industrie nu pot face economie la gaze și energie
Galerie foto

*„Cum să faci economie când trebuie să fabrici un produs care necesită o anumită cantitate de energie electrică?”

*„Societățile din industrie din municipiul Târgoviște sunt foarte mari consumatoare de energie, sunt printre cele mai mari consumatoare de energie”

 

Violeta Stanciu


 

Îndemnul de a face economie la gaze și energie electrică adresat populației și instituțiilor publice nu se adresează și societăților mari care activează în zona industrială a municipiului Târgoviște! Cel puțin așa susține liderul de sindicat Nicolae Dragodănescu care spune că în industrie trebuie să se respecte în primul rând procesul tehnologic, iar acest lucru presupune un consum foarte mare de energie electrică.

Sindicalistul nu exclude posibilitatea realizării  unor mici economii, dar nu în sfera proceselor tehnologice care trebuie respectate cu strictețe. Cromsteel, Erdemir, Oțelinox sunt agenții economici mari consumatori de energie din municipiul Târgoviște, respectiv din județul Dâmbovița. Acestora li se va adăuga și Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște, atunci când acesta va porni motoarele în plin.       

„Cum să faci economie când trebuie să fabrici un produs care necesită o anumită cantitate de energie electrică? Cum probezi  economia dacă ai nevoie să dai curentul care trebuie, potrivit tehnologiei, cum faci bandă în cuptor dacă nu ai suficentă energie care să-ți încălzească cuptorul? Astea sunt prostii. Nouă nu ne dă nimeni o astfel de directivă pentru că nu au de ce și nu se potrivește la noi așa ceva, vorbesc de industrie. Noi facem economicii în fiecare zi din tot ce putem, dar în procesul tehnologic nu poți să faci economii pentru că nu ai cum să faci economii. Societățile din industrie din municipiul Târgoviște sunt foarte mari consumatoare de energie, sunt printre cele mai mari consumatoare de energie. Și Cromsteel consumă multă energie electrică, la fel și Erdemir, dar și Oțelinox. Nu suntem mici sau medii, sunt foarte mari consumatori de energie. Nu consumăm cât ALRO Slatina pentru că nu facem aluminiu cu electroliză, dar consumăm foarte mult pentru că toate utilajele noastre merg cu energie, sunt ultilaje de capacitate mare care consumă foarte multă energie electrică, și la fel se întâmplă... și  la gaze”, a declarat președintele Sindicatului „Valahia” Târgoviște, Nicolae Dragodănescu.