06.10.2015 00:21

Social-democrații dâmbovițeni, chemați la urne

Social-democrații dâmbovițeni, chemați la urne
Galerie foto

❚ Cei 31.235 de membri PSD din județ sunt chemați să-și aleagă președintele la nivel central, care îi va conduce în următorii patru ani ❚ Este pentru prima dată în istoria PSD și nu numai când un lider de partid este ales de toți membrii formațiunii politice și nu doar de membrii delegați la Congres ❚ Acest exercițiu electoral presupune multă muncă în teritoriu, unde se vor organiza secții de votare și Comisii electorale

ANA MARIA POPESCU

 


 

PSD Dâmbovița, în febra pregătirilor scrutinului electoral intern pentru alegerea președintelui partidului! Pe 11 octombrie a.c., cei 31.235 de social democrați dâmbovițeni sunt chemați să-și aleagă președintele la nivel central, care îi va conduce în următorii patru ani. Este pentru prima dată în istoria PSD și nu numai când un lider de partid este ales de toți membrii formațiunii politice și nu doar de membrii delegați la Congres, iar acest exercițiu electoral presupune multă muncă în teritoriu, unde se vor organiza secții de votare și Comisii electorale pentru ca scrutinul să se desfășoare în cel mai democratic mod cu putință.

Președintele de la Dâmbovița candidează pentru o funcție de vicepreședinte al PSD

Potrivit președintelui PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, în județ vor fi organizate 97 secții de votare, nu se va vota cu urna mobilă și nici nu vor exista liste suplimentare pentru membrii de partid care se vor afla în tranzit. După finalizarea scrutinului electoral și alegerea președintelui PSD, pe 18 octombrie, la București, la Sala Palatului, va avea loc Congresul partidului în cadrul căruia se va alege și restul echipei de conducere a partidului, de data aceasta însă prin votul delegaților la evenimentul politic. Cei 110 delegați dâmbovițeni de la Congres vor avea ocazia să-l susțină prin vot pe liderul dâmbovițean Adrian Țuțuianu, care și-a anunțat candidatura pentru un post de vicepreședinte al PSD la nivel național.

„Pe 11 octombrie avem un scrutin electoral intern. Este un eveniment extraordinar de important pentru noi, ca partid, și cred eu pentru întreaga societate românească, pentru că la modalitatea aceasta de alegere vor fi nevoite să se raporteze toate celelalte forțe politice. Legat de scrutinul de duminică, suntem organizația de partid din țară cu cel mai mare număr de membri de partid, avem 31.235 de membri în cele 89 de organizații locale. Vom primi 33.000 de buletine de vot, avem un plus pentru eventuale situații în care cineva greșește în modalitatea de votare. Am înființat 97 de secții de votare, dar e posibil să mai apară secții noi. În Târgoviște avem 3 secții, la Moreni avem 2 secții, în Titu 2, la Aninoasa 3 secții de votare și la Nucet avem 3 secții de votare. Procesul electoral intern este condus de o Comisie Electorală Județeană, iar la fiecare secție de vot vom avea o Comisie Electorală Locală. Scrutinul intern nu este o invenție o românească și nu are nicio legătură cu ce au vrut să facă alții înainte de 1989. Am considerat cu toții că nu-i suficient doar să ai calitatea de membru de partid pentru a intra într-o asemenea cursă internă, ci trebuie să ai în primul rând susținerea manifestată printr-un document adoptat de Comitetul Executiv sau Conferința Județeană a organizației din care faci parte, am stabilit noi recomandarea și susținerea a cel puțin 4 organizații pentru funcția de președinte, a 3 organizații pentru președinte executiv, două organizații pentru funcția de secretar general și susținerea a cel puțin uneia dintre organizațiile județene ale partidului pentru cei care candidează la funcția de vicepreședinte. În acest context, vreau să vă informez că am decis, prin consultare cu toți membrii Comitetului Executiv, să delegăm 110 persoane pentru participarea la Congres și aceștia să fie membrii Biroului Permanent Județean, parlamentarii și primarii, președinții de organizație în ordinea descrescătoare a numărului de voturi obținute la alegerile prezidențiale. În al doilea rând, colegii mei au considerat că este util să intru în competiția pentru funcția de vicepreședinte al partidului la nivel național, urmează să discut în aceste zile cu mai mulți colegi din țară și să obțin recomandarea, susținerea, sper eu, mai mult decât a unei organizații județene. Colegii noștri au considerat că este util să fim reprezentați la nivelul de vârf al partidului și că rezultatele pe care noi le-am obținut din 2012 până astăzi ne califică drept una dintre organizațiile puternice ale PSD, care trebuie să aibă și o reprezentare corespunzătoare în structurile centrale de conducere a partidului”, a declarat președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.

Până acum, singurul candidat rămas în cursa pentru funcția supremă în PSD este Liviu Dragnea.