29.11.2021 00:18

Slujire arhierească la catedrala din Târgoviște

Slujire arhierească la catedrala din Târgoviște
Galerie foto

În duminica a XXX-a după Rusalii, în ziua de 28 noiembrie 2021, numeroși credincioși au luat parte la Sfânta Liturghie săvârșită, la Catedrala din Târgoviște, de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte Părintele Vicar Eparhial și Părintele Decan al Facultății de Teologie.

Cu acest prilej, a hirotonit întru preot pe tânărul diacon Dumitru Popa, pe seama Parohiei Dărmănești II, Protoieria Târgoviște Sud, iar pe tânărul Florin Ivașciuc,  întru diacon, pe seama Parohiei Cocani, Protoieria Titu. Ambii sunt absolvenți ai Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.

În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a aprofundat pericopa evanghelică a zilei, referitoare la Dregătorul bogat și la păzirea poruncilor, arătând că bogăția nu este un obstacol în calea mântuirii, fiindcă cei bogați au posibilitatea de a face multe fapte bune cu ceea ce au, sprijinind misiunea filantropică a Bisericii și ajutând pe cei aflați în nevoie.

De asemenea, mai degrabă, cu toții trebuie să căutăm bogăția spirituală și să aprofundăm voia lui Dumnezeu în tot ceea ce facem, pentru că, întotdeauna, este mai important să dăruiești, să ajuți și să fii alături de aproapele tău, mai ales atunci când se află în încercări sau în necazuri.

 

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei