14.05.2020 09:48

Skatepark-ul "Chindia" din Târgoviște, în plin șantier

Skatepark-ul
Galerie foto

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat că lucrările la skatepark-ul „Chindia” sunt în plină desfășurare! Investiția, finanțată din bani europeni, este complexă și reprezintă un spațiu de relaxare, cu foarte multe facilități, incluzând echipamentele de skateboarding și de fitness, spații verzi generoase, având o suprafață de peste 3000 mp, precum și o zonă de picnic. Aria terenului aferent implementării acestui proiect este de 4068 mp și a rezultat exclusiv ca urmare a măririi  Parcului Chindia într-o zonă degradată și închisă publicului, care nu a mai fost utilizată de zeci de ani.

 

Accesul în noua locație va fi făcută prin zona pistei de alergare din parc, partea dinspre Grădina Zoologică Târgoviște. Se vor amplasa elemente diverse, care permit realizarea unei game largi de activități: bare, elemente skate tip quarter pipe, halfpipe, spine, etc. Totodată, parcul va fi dotat cu un complex de bare de tracțiuni tip „Fitness Urban” și „Street Workout”, beneficiind și de alte facilități pentru odihnă și recreere.

 

Valoarea totală a investiției este de 1.420.153,24 lei (cu TVA), durata de execuție a lucrărilor nu va depăși această vară, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, POR 2014-2020, Axa prioritară 4 - „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiții 4.2, „Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului.

,,Dincolo de vorbe, alături de investiția care vizează parcul de la UM Gară, iată că administrația locală târgovișteană derulează un alt proiect care are în vedere atât extinderea zonelor verzi din orașul nostru, cât și realizarea unui obiectiv de investiții destinat iubitorilor  de sport și de mișcare în aer liber”, a explicat primarul municipiului Târgoviște Daniel Cristian Stan.