19.10.2020 00:20

Situația școlilor din județ: „Nu tragică, dar îngrijorătoare!”

Situația școlilor din județ: „Nu tragică, dar îngrijorătoare!”
Galerie foto

❚ Din 89 de localități ale județului, doar două sunt cu indicele de infectare cu peste 3 la mie. Din aceste două localități, școlile funcționează în scenariul roșu, iar 21 de unități administrativ teritoriale funcționează în scenariul galben, cu indicele de infectare între 1 și 3

 

ȘTEFAN KHALIL


La acest moment, în județul Dâmbovița, cele mai multe unități de învățământ funcționează în scenariul verde! La nivel național, din cauza creșterii accelerate a numărului de infectări cu COVID -19 din școli, orașele mari ale țării iau în calcul varianta închiderii unităților de învățământ în perioada următoare, iar cursurile să se desfășoare doar pe platformele online. Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, Sorin Ion, a declarat recent că această situație este departe de a se întâmpla și în județul Dâmbovița. Dintre cele 89 de unități administrativ teritoriale din județ, două localități au școlile în scenariul roșu, cu indicele de infectare mai mare de 3 la mia de locuitori, 21 în scenariul galben, cu indicele de infectare între 1 și 3. Celelalte unități administrativ teritoriale sunt încadrate în scenariul verde, iar potrivit inspectorului general, Sorin Ion, cele mai multe dintre acestea au indicele de infectare 0.

,,De fiecare dată, județul Dâmbovița poate fi folosit ca un fel de barometru, la nivel național, în sensul că este un județ mai mult rural, un județ care are destul de multe comunități defavorizate. În acest moment, situația la zi a scenariilor în care se încadrează localitățile din Dâmbovița este următoarea: din 89 de localități ale județului, doar două sunt cu indicele de infectare cu peste 3 la mie. Din aceste două localități, școlile funcționează în scenariul roșu, iar 21 de unități administrativ teritoriale funcționează în scenariul galben, cu indicele de infectare între 1 și 3. Restul localităților sunt în scenariul verde și avem destul de multe localități care au indicele 0. Situația nu este una tragică, dar este una îngrijorătoare. Situația actuală nu este cu mult mai gravă în comparație cu prima situație raportată la începutul acestui an școlar. Nu sunt adeptul teoriei că totul este bine, dar repet, nu este nici dramatic ceea ce se întâmplă acum la nivelul județului nostru. Dintre cei aproape 70.000 de elevi și preșcolari, 12.400 învață de acasă în acest moment”, a declarat inspectorul general Sorin Ion.