25.05.2023 00:13

Situația grevei profesorilor din Dâmbovița

*Sindicaliștii spun că greva generală din învățământ va continua până când vor primi din partea Guvernului „o soluție credibilă” asupra revendicărilor salariale

 

Ștefan Khalil


Sindicatele din educație continuă greva generală din școli, după ce duminică, acestea nu au ajuns la nicio înțelegere cu Guvernul României. În acest moment, în județul Dâmbovița, în contextul grevei generale declanșată la nivel național, situația unităților de învățământ este următoarea: din totalul de 145 de unități de învățământ cu personalitate juridică, patru unități (două grădinițe și două școli) nu participă la grevă. De asemenea, din totalul de 7302 angajați în unitățile de învățământ, 4091 participă la grevă – 56,02%. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița a transmis că profesorii care nu participă la grevă, fac ore după un orar adaptat la noua situație de către fiecare unitate de învățământ.

Unitățile de învățământ care nu participă la grevă sunt: Grădinița ,,Prichindel" Pucioasa, Grădinița cu PP Nr. 1 Târgoviște, Școală Gimnazială Aninoasa, Școală Gimnazială Mogoșani.

Sindicaliștii spun că greva generală din învățământ va continua până când vor primi din partea Guvernului „o soluție credibilă” asupra revendicărilor salariale.