30.07.2015 00:20

SISDDAN a semnat Contractul Colectiv de Muncă la UVT

SISDDAN a semnat Contractul Colectiv de Muncă la UVT
Galerie foto

❚ Astăzi va fi înregistrat documentul semnat de sindicat în urma concilierii mediate de ITM Dâmbovița ❚ Salariații din cadrul UVT, în baza acestui document însușit de administrație, vor avea dreptul la încă cinci zile de concediu suplimentar ❚ Tichetele de vacanță vor fi acordate începând cu anul 2016, iar valoarea acestora va fi stabilită în luna decembrie

VIRGIL VOINESCU


Procedura de negociere și conciliere între Sindicatul din Învățământul Superior Didactic, Didactic Auxiliar și Nedidactic (SISDDAN) Valahia și administrația Universității Valahia Târgoviște sa dovedit rodnică.

Potrivit liderului Confederației Naționale Sindicale (CNS) Cartel Alfa, Nicolae Dragodănescu, la cea de-a doua rundă de conciliere de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Dâmbovița s-a ajuns la consens privind punctele divergente și s-a convenit semnarea Contractului Colectiv de Muncă. Astfel, salariații din cadrul UVT, în baza acestui document însușit de administrație, vor avea dreptul la încă cinci zile de concediu suplimentar.

„Vizavi de voucherele de vacanță, situația a fost și ea rezolvată”, a spus liderul CNS „Cartel Alfa” Dâmbovița, Nicolae Dragodănescu.

El a arătat că voucherele de vacanță vor fi acordate începând cu anul 2016, iar valoarea acestora va fi stabilită în luna decembrie, înaintea aprobării Bugetului de Venituri și Cheltuieli al UVT în comisie paritară. „Sunt două prevederi foarte importante care au dus la stingerea conflictului de muncă și finalizarea negocierilor”, a mai spus Dragodănescu. Potrivit legislației, astăzi urmează ca documentul să fie înregistrat.

 

Voucherele de vacanță - mărul discordiei

Vă reamintim că pe 20 iulie a avut loc prima încercare de găsire a unor soluții pentru rezolvarea conflictului apărut între Sindicatul din Învățământul Superior Didactic, Didactic Auxiliar și Nedidactic (SISDDAN) Valahia și administrația universității privind divergența creată în legătură cu noul Contract de Muncă pe 2015. Voucherele de vacanță au fost mărul discordiei între sindicat și universitate.