09.01.2019 00:25

Sindicatul Automecanica pune "tunurile" pe conducere

Sindicatul Automecanica pune
Galerie foto

❚ „Conducerea societății va trebui să alerge, să umble, să fie primii la start, acolo, unde sunt lucrări, asta vrem noi... iar creșterea de 36% este stimulativă. Noi așteptăm ca conducerea Societății Automecanica Moreni să pună osul la treabă, pentru corectarea lucrurilor... Eu cu conducerea Uzinei Automecanica Moreni mă înțeleg foarte bine, dar știți că iubirea se ține cu bani” ❚ „Nu mai stăm cu fundul pe scaun, ne mișcăm după lucrări, țara e plină de lucrări, Europa e plină de lucrări... Numai că ne-am învățat să stăm în fața calculatorului și să așteptăm să vină cineva la poartă să zică – băi, vreți să lucrați și voi, să munciți, uite v-am adus noi plachiuri de făcut? –”

 

VIOLETA STANCIU

 


 

Interviu cu Constantin Bucuroiu, lider sindical Automecanica Moreni

Rep.: Până la urmă, a rămas bătut în cuie, de la 1 ianuarie 2019, salariile la Uzina Automecanica Moreni cresc cu 36% așa cum ați cerut prin CCM?

- La Moreni, directorii nu au nicio șansă să facă altfel decât să respecte solicitarea sindicatului de majorare a salariilor. S-ar putea să sperie pe multă lume, când auzi 36% sperie, dar nu trebuie să-i sperie, trebuie să-i mobilizeze și dacă se mobilizează... va fi ușor. Ei, de fiecare dată, la fiecare mărire, au spus că vrem să omorâm uzina și de fiecare dată s-a dovedit că nu am omorât uzina, ci i-am pus pe ei mai mult la muncă. Și de data asta va fi la fel. 36% nu trebuie să-i sperie, trebuie să-i mobilizeze. 36% este creșterea cerută prin Contractul Colectiv de Muncă (CCM) și se aplică tuturor salariaților de la Uzina Automecanica Moreni.

Rep.: Aveți promisiuni certe că așa va fi?

- Nu am nevoie de promisiuni, am nevoie să treacă la treabă, să găsească soluțiile repede. Au avut la dispoziție o lună de zile de gândire. Nu este o cerere aberantă, este o cerere în concordanță cu ceea ce se întâmplă în economia românească și este o cerere prin care vrem să atragem tineret către noi. Vrem să atragem specialiști, tehnicieni, ingineri către Uzina Automecanica Moreni, pentru că în momentul de față ne-am cam subțiat, am îmbătrânit, 54 de ani media de vârstă este foarte avansată, iar problema aceasta nu se poate rezolva decât prin creșterea salariilor.

Rep.: Pentru asta uzina are nevoie de contracte și comenzi, care să aducă banii necesari pentru creșterea salariilor...?

- Înseamnă o organizare mai bună atât administrativă a Societății Automecanica Moreni, dar în același timp și o organizare mai bună a cheltuielilor. Al doilea lucru, nu mai stăm cu fundul pe scaun, ne mișcăm după lucrări, țara e plină de lucrări, Europa e plină de lucrări. Numai că ne-am învățat să stăm în fața calculatorului și să așteptăm să vină cineva la poartă să zică – băi, vreți să lucrați și voi, să munciți, uite v-am adus noi plachiuri de făcut? – Nu, conducerea societății va trebui să alerge, să umble, să fie primii la start, acolo, unde sunt lucrări, asta vrem noi, iar creșterea de 36% este stimulativă. Noi așteptăm ca conducerea Societății Automecanica Moreni să pună osul la treabă, pentru corectarea lucrurilor. Eu cu conducerea Uzinei Automecanica Moreni mă înțeleg foarte bine, dar știți că iubirea se ține cu bani.