02.08.2022 00:17

Sindicatul Automecanica cere majorarea valorii bonurilor de masă

Sindicatul Automecanica cere majorarea valorii bonurilor de masă
Galerie foto

*„Este prima solicitare pentru noul domn director. Trebuie să gândim pentru oameni, trebuie să gândim pentru tineri și viitorul lor”, a declarat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu.

 

Sindicatul  de la Uzina Automecanica Moreni a înaintat o solicitare către conducerea societății pentru  majoarea valorii bonurilor de masă, de la 20  la 30 de lei, așa cum precizează de fapt Legea 165! Liderul de sindicat, Constantin Bucuroiu, președintele ASIAA, susține că acesta este primul ,,examen greu’’ pe care trebuie să-l treacă noul director al societății, Corneliu Vișoianu. De asemenea, sindicalistul de  la Moreni  susține cu tărie, așa cum o face de fiecare dată când are ocazia, că România  are nevoie de o economie puternică, de o industrie care să producă și care să scoată  bani pentru români.

,,Trebuie să gândim pentru oameni, trebuie să gândim pentru tineri și viitorul lor! Politica trebuie schimbată în totalitate în România dacă vrem să ieșim din zona asta gri în care ne bălăcim, că degeaba spunem noi pe la televizor ce frumoși și deștepți suntem și ce viitor avem când toată lumea sărăcește de la zi la zi și când se uită prin buzunare… bate vântul.  Alianța Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică  (ASIAA) o spune permanent...  ASSIA este una din structurile sindicale care cuprinde 22 de sindicate, plus alte două venite din alt spectru, care spune permanent acest lucru, că viitorul nu poate să fie decât pentru om… Restul sunt povești  de televizor… Mai ales acum când toată lumea vorbește la televizor de război, de industrie de apărare, de securitate de stat, toată lumea povestește… fiecare pe limba lui. Dar nimeni nu pune accent foarte clar, Domne de fapt ce înseamnă România? Păi, România  înseamnă să ai o economie puternică, o industrie care produce și care scoate bani pentru România. Așa dacă ne lăudăm că facem achiziții militare, de 2,5% din PIB, banii pleacă afară și nu facem decât să sărăcim permanent  țara și s-o ducem de la sărac la și mai sărac…  Directorul Vișoianu are o misiune grea. Este ponderat, văd că nu se aruncă cu capul înainte, cum făcea celălalt  director care spunea că totul este roz și ce minuni făcea el ca director general și de fapt nu a făcut absolut nimic. Mizez pe experiența și pe seriozitatea directorului Vișoianu.  Are un examen greu acum directorul Vișoianu. Trebuie să majoreze valoarea bonurilor de masă de la 20 la 30 de lei având în vedere că sărăcia este mare, având în vedere că salariile sunt mărunte față ce se se întâmplă în România, iar sindicatul a înaintat deja o adresă pe tema aceasta... Conform legii, este completarea legii 165, noi nu facem altceva decât să o aplicăm. Este prima solicitare pentru noul domn director’’, a declarat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu.

 

 

Violeta Stanciu