13.10.2017 00:18

Sindicatele comentează lupta politică de la Centru

Sindicatele comentează lupta politică de la Centru
Galerie foto

❚ Cele două sindicate din Administrația Publică locală nu văd cu ochi buni al doilea nou conflict din interiorul PSD

VIRGIL VOINESCU


Sindicatele dâmbovițene, în aceste zile, sunt cu ochii ațintiți către situația de la vârful politicii românești, dintre președintele PSD, Liviu Dragnea și premierul României, Mihai Tudose. Acest nou episod, spun sindicaliștii, este generat de orgolii și de neînțeles pentru cetățeanul simplu și salariat. Viceliderul Confederației Naționale Sindicale (CNS) Meridian, Ion Oproiu, este de părere că acest conflict, al doilea de la alegeri, în sânul PSD, macină în primul rând, administrarea țării și sapă la temelia și așa șubredă a democrației.

Ion Oproiu: „S-a intrat într-un joc periculos, care nu are nimic din ceea ce presupune democrația”

„Acest moment tensionat trebuie depășit pentru că, acum, mai mult ca oricând este nevoie de normalitate. S-a intrat într-un joc periculos, alunecos, care nu are nimic din ceea ce presupune democrația pe care cetățeanul și-a dorit-o. Acest nou episod apărut în sânul PSD-ului, după cel ce a privit guvernarea Grindeanu, în fapt nu face decât jocul celor care doresc destrămarea partidului și a coaliției de guvernare, cu scopul de a bloca programul asumat la alegerile din decembrie 2016. De aceea spun că, avem mare nevoie de normalitate, de corectitudine în Guvern și în Parlament și de corectitudine în aplicarea legii. Dacă se constată corupți aceștia trebuie să fie îndepărtați din sistem pentru că avem nevoie de un ansamblu instituțional funcțional în interesul cetățeanului. Țara trebuie să fie credibilă și are nevoie ca programul electoral să fie aplicat”, ne-a declarat viceliderul sindical, Ion Oproiu, cu precizarea că dacă nu există un Guvern stabil nu se va mai schimba nimic din ceea ce este necesar: nici sistemul de salarizare și de pensii și nici legile Justiției. „Pentru acestea este nevoie de normalitatea pe cate cetățenii, salariații, o doresc”, a conchis Oproiu.

Emil Pleșa: „Tensiunile nu aduc nimic bun”

Pe de altă parte, viceliderul Sindicatului Funcționarilor Publici „Forța Legii” Dâmbovița, Emil Pleșa, ne-a declarat că, în opinia sa, avem deaface cu un conflict intern de partid produs de instrumente de forță, prin interpuși și prin mecanisme care nu au nimic în comun cu democrația. „Asistăm acum, pentru a doua oară în sânul PSD, la o mare gâlceavă politică. Un lucru total neproductiv pentru cei de la guvernare și cu repercusiuni în ce privește programul de guvernare. Se pare că, în partidul de la guvernare, nimeni nu vrea să gândească la consecințe. Tensiunile nu aduc nimic bun. Vor exista întârzieri pe toate palierele de guvernare cu consecințe în aplicarea programului de guvernare, poate chiar o scădere a încrederii populației în actuala putere”, a opinat liderul sindical Emil Pleșa. „O demisie a premierului Mihai Tudose, ar putea fi o minge aruncată la fileu pentru opoziție și președintele României care ar putea să refuze o altă nominalizare de premier și de guvern din parte PSD. Aceasta, în ciuda faptului că, așa cum gândesc, opoziția, acum, nu are nicio persoană care să poată ocupa acest post principal din Guvern și nici măcar să vrea binele celor de la baza societății. Și spun aceasta pentru că, din câte s-a putut vedea, opoziția a fost constant, în acest timp, împotriva măsurilor din programul celor de la guvernare, pe care constant le-a catalogat drept măsuri populiste, excluzând din start necesitatea acestora”, a conchis Pleșa.