19.01.2016 00:15

Sindicaliștii Meridian nu cred în criteriul de performanță

Sindicaliștii Meridian nu cred în criteriul de performanță
Galerie foto

❚ Acesta se vrea introdus în noul proiect al Legii salarizării bugetarilor, însă sindicaliștii dâmbovițeni ai Confederației Meridian susțin, alături de colegii din țară, că nu este o măsură tehnocrată, ci una politică ❚ Atâta timp cât, spun sindicaliștii, instituțiile statului se știe că sunt politizate, acest criteriu de performanță nu va fi decât un mod de „epurare politică” la toate nivelele din administrația publică

VIRGIL VOINESCU


Criteriul de performanță profesională, pe care Guvernul Cioloș îl vrea introdus în noul proiect al Legii salarizării bugetarilor, este de natură politică, susțin sindicaliștii Confederației Naționale Sindicale (CNS) Meridian. Liderul CNS Meridian Filiala Dâmbovița, Ion Oproiu, vicelider CNS Meridian, ne-a declarat că măsura „nu este nici pe departe una tehnocrată ci, mai degrabă, este politică. Meridian consideră că măsura, ce se vrea introdusă de Guvernul Cioloș, va conduce la corupție și chiar va fi un generator de epurări politice la toate nivelele din administrația publică. Este opinia sindicaliștilor noștri, după ce au discutat pe marginea subiectului ce se vrea introdus în Legea salarizării bugetare. Având în vedere că instituțiile statului, fără deosebire, sunt politizate, criteriul de performanță poate genera favoritisme și poate să scoată din sistem persoane mimând criteriul de performanță. Pe fond va fi criteriul politic. De aceea, CNS Meridian nu este de acord cu introducerea criteriului performanței în noua Lege a salarizării bugetarilor. Este punctul de vedere al sindicali știlor dâmbovițeni, afiliați Confederației Naționale Sindicale, care va fi susținut și în cadrul grupului de lucru ce va fi format din vicepremieri, ministrul Muncii și al Justiției pentru elaborarea noului proiect al Legii de salarizare din sistemul bugetar”, ne-a declarat liderul sindical Ion Oproiu.

„Criteriul de performanță nu va funcționa atâta timp cât instituțiile statului sunt politizate, știut fiind că șefii sunt numiți politic”, a mai spus liderul CNS Meridian.