17.11.2020 00:18

Sindicaliștii din Sănătate ies în stradă

Sindicaliștii din Sănătate ies în stradă
Galerie foto

❚ "Să sperăm că nu vom mai fi nevoiți să mergem la București, să sperăm că guvernanții vor deschide ochii, așa pe ultima sută de metri, să înțeleagă cu adevărat problemele din sistemul sanitar din momentul de față”, a declarat președintele Sindicatului Sanitas Dâmbovița, Claudiu Barbu, lider de sindicat la SJUT.

 

VIOLETA STANCIU


Pentru că nu au ajuns la un consens cu guvernanții pe marginea revendicărilor pe care le au, marți, 17 noiembrie, în intervalul orar 11.00- 13.00, sindicaliștii din sănătate vor picheta Guvernul României! Dacă, până la data de 20 noiembrie 2020, discuțiile cu autoritățile nu se vor materializa în documente care să detensioneze situația din sistemul sanitar, începând din 23 noiembrie 2020, sindicaliștii afiliați Federației Sanitas anunță că vor începe acțiunea de strângere de semnături pentru declanșarea conflictului de muncă la nivel național. Potrivit președintelui Sindicatului Sanitas Dâmbovița, Claudiu Barbu la pichetarea de la București vor participa și persoane din județ.

,,Toate partidele... o apă și-un pământ de la începutul începuturilor”

,,Colegii noștri sunt la limita epuizării, sunt bolnavi mulți dintre ei, se lucrează la limita de avarie în toată țara nu numai în județul Dâmbovița. Nu știu cât vor mai rezista colegii mei, asta este problema. Lipsa de personal pe care am adus-o la cunoștința dumneavoastră, la cunoștința celor care pot lua decizii, nu de acum, de ani de zile strigăm și mediatizăm că avem lipsă acută de personal. Erau acum 6-7 ani de zile peste 40.000 – 50.000 de posturi vacante de asistenți medicali, numai de asistenți medicali, la nivelul întregii țări în urma pensionării, a plecării din sistem, pentru că avem colegi care s-au dus, sperăm noi, în alte locuri mai bune... Nu mai vorbim de celelalte categorii de personal... Din păcate nu s-a făcut nimic de atunci până acum, iar acum ceea ce se întâmplă este o consecință a acelei lipse de personal acute de la momentul respectiv, care nu a fost rezolvată în niciun fel... Mai mult de atât, la un moment dat era vorba de un draft de ordonanță de urgență care crea alte probleme, alte inepții. Ni s-a propus un draft de ordonanță de urgență care în loc să aducă lucruri bune, în loc să repare nedreptățile și inechitățile care sunt acum, ne aducea probleme și mai multe. Probabil că ordonanța nu va ieși sub forma aceea, probabil că va fi modificată... Oricum, mai mult de săptămâna aceasta, nu cred că se vor mai întruni pentru că după aceea se intră în campania pentru alegeri și gândiți-vă că îi interesează pe ei de noi, cât sperăm noi să-i intereseze și pe colegii mei de ei la alegeri. Nu am nimic cu niciun partid, am cu toate. Toate au fost la fel ,,o apă și- un pământ” de la începutul începuturilor, nu s-a schimbat nimic, nu au venit decât cu niște legi de moment care au creat alte dificultăți... și așa mai departe. Eu am promis la Federație că o să avem și noi câteva persoane la protestul de marți, 3-5 persoane. Oricum este vorba de o pichetare, nu poți să spui miting pentru că nu ai voie mai mult de 100 de oameni. Cu siguranță o să fim 100 de colegi din țară la pichetarea epuizării, pentru că despre asta este vorba, așa cum am fost și marțea trecută, și marțea cealaltă. Să sperăm că nu vom mai fi nevoiți să mergem la București, să sperăm că guvernanții vor deschide ochii, așa pe ultima sută de metri, să înțeleagă cu adevărat problemele din sistemul sanitar din momentul de față”, a declarat președintele Sindicatului Sanitas Dâmbovița, Claudiu Barbu, lider de sindicat la SJUT.