27.03.2015 00:14

Sindicaliștii din administrația publică strâng semnături pentru grevă generală

Sindicaliștii din administrația publică strâng semnături pentru grevă generală
Galerie foto

❚ În paralel, în timp ce se așteaptă rezultatul consultărilor pe liste, la începutul lunii aprilie se va organiza și o acțiune de pichetare a Prefecturii ❚ Vicepreședintele Sindicatului Funcționarilor din Administrația Publică – filiala Dâmbovița, Emil Pleșa, ne-a declarat că lupta sindicală se duce pentru mărirea salariilor sau modificarea legii salarizării unitare, dar și pentru redobândirea tichetelor de masă, a primei de vacanță și a celui deal 13-lea salariu

VIRGIL VOINESCU


În prima decadă a lunii aprilie va fi stabilită data la care sindicaliștii din sistemul bugetar administrativ dâmbovițean intenționează să picheteze Prefectura. Acesta ar fi primul pas din acțiunile revendicative ale acestei categorii de salariați, care între timp strâng semnături pentru declanșarea unei greve generale.

 

„Ne dorim ca prefectul să ducă cererile noastre la guvern”

Vicepreședintele Sindicatului Funcționarilor din Administrația Publică – filiala Dâmbovița, Emil Pleșa, ne-a declarat că, în ciuda tuturor nemulțumirilor din sistem, Consiliul de Coordonare sindicală a stabilit să se aștepte rezultatele listelor de consultări pentru grevă.

Asta deși există supărări majore în rândul acestei categorii de salariați, sindicaliștii considerându-se discriminați în raport cu alte categorii salariale bugetare (sănătate, apărare, învățământ, asistență socială) care au beneficiat de măriri salariale sau au recuperat importante sume de bani din salariile ciuntite de fostul guvern PDL.

„Dacă se va vota majoritar (peste 50%) pentru grevă, atunci se va decide”, ne-a precizat Emil Pleșa care însă nu a ascuns că adevărată dorință sindicală nu este de grevă, ci „ne dorim ca prefectul să ducă cererile noastre la guvern”.

Sindicaliștii din administrația publică cer creșteri salariale sau aplicarea Legii 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, modificarea Legii 62/2011 a dialogului social, acordarea de tichete de masă, primă de vacanță și acordarea celui de-al 13-lea salariu (pe acest ultim punct există și procese pe rolul instanței).