20.11.2014 00:17

Sindicaliștii CNS Cartel Alfa au reluat protestele

Sindicaliștii CNS Cartel Alfa au reluat protestele
Galerie foto

❚ Întrerupte pe perioada campaniei prezidențiale, pichetările Ministerului Muncii au fost reluate exact de a doua zi după alegeri ❚ Sindicaliștii nu au fost de acord cu proiectul de modificare a legislației muncii, trimis spre analiză de Ministerul Muncii, așa că au ieșit iar în stradă și spun că nu pleacă până când nu sunt soluționate toate problemele

VIRGIL VOINESCU


CNS Cartel Alfa a reluat programul de pichetare a Ministerului Muncii, cerând din nou modificarea Legii 62/2010 – legea dialogului social, dar și adoptarea Codului Muncii la nivel național, creșterea salariului minim pe economie și acordarea condițiilor speciale pentru industria de apărare, minerit și metalurgie.

Liderul CNS Cartel Alfa Dâmbovița, Constantin Bucuroiu, ne-a declarat că la protest au participat 100 de salariați membri de sindicat din București și din țară, între aceștia și 6 sindicaliști dâmbovițeni din industria de apărare.

„Protestele sindicale din fața Ministerului Muncii sunt o continuare a celor începute de Cartel Alfa cu o lună în urmă și întrerupte înainte de alegerile prezidențiale, pentru a nu se interpreta ca având caracter politic. Din data de 17 noiembrie însă au fost reluate, cu aceleași revendicări”, a declarat Constantin Bucuroiu.

Ieri, în cea de-a doua zi de proteste, ministrul Muncii a discutat cu reprezentanții sindicatelor, conduși de președintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu. Sindicaliștii nu au fost mulțumiți de proiectul de modificare a legii dialogului social prezentat de minister și au decis continuarea protestelor până când vor fi soluționate toate modificările cerute, după cum a precizat Constantin Bucuroiu.

Sindicali știi dâmbovițeni vor participa la proteste timp de trei zile, până la sfârșitul acestei săptămâni.