05.01.2022 00:20

Sindicaliștii Apărării cheamă bugetarii la "atac"

Sindicaliștii Apărării cheamă bugetarii la
Galerie foto

*„Nimeni nu s-a gândit și la industrie, pentru că noi am rămas cu salarii de mizerie. Când noi, industria, muream, pe zi ce trece, nu am auzit nici profesorii, nici medicii că ne plâng de milă, polițiștii nici atâta”, a declarat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, președintele ASIAA

 

Violeta Stanciu


 

În contextul în care angajații din sistemul bugetar amenință Guvernul cu proteste masive de stradă, pentru creșterea salariilor, liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, le amintește acestora că banii adevărați și cinstiți care merg la buget pentru susținerea cheltuielilor statului, deci și pentru salariile bugetarilor, vin din economia reală, respectiv din industrie, unde salariile... sunt de mizerie.

„Pe bugetari am eu o mică supărare, așa, deși sunt și ei colegi de-ai noștri. Dar a fost o perioadă destul de lungă în care nu au cerut nimic, nu au scos capul, au stat la fund, nu mai era niciun lider pe acolo?  Noi, industria de apărare am ieșit în stradă și pe timpul Guvernului Dăncilă și pe timpul lui Orban și pe timpul lu Cîțu... Profesorii unde au fost în această perioadă? Nu că nu îi susțin, pentru că până la urmă fiecare vrea să trăiască mai bine, într-o Românie mai prosperă, este clar! Dar nimeni nu s-a gândit și la industrie, pentru că noi am rămas cu salarii de mizerie. Când noi, industria, muream, pe zi ce trece, nu am auzit nici profesorii, nici medicii că ne plâng de milă, polițiștii nici atâta. Oare ei nu știu că banii pentru ei vin din industrie, că acolo se produc... în industria reală, restul este fals! Banii cinstiți, banii curați, banii adevărați vin din industrie, că se numește industrie de apărare, că se numește industrie metalurgică, industrie textilă, de aici vin banii...”, a declarat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, președintele ASIAA.