03.03.2023 00:16

Simulările examenelor de la nivel județean

Simulările examenelor de la nivel județean
Galerie foto

În lipsa tezelor semestriale, elevii din anii terminali au susținut simulări pentru examenele naționale care vor avea loc în vara acestui an. La nivelul județului Dâmbovița, probele au fost organizate în perioada 30 ianuarie – 1 februarie 2023. Subiectele au fost stabilite de către Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița pentru fiecare disciplină. Inspectorul școlar general, prof. Ileana Nicolescu, a transmis că aceste evaluări au primit un feedback pozitiv, atât din partea cadrelor didactice, cât și din partea părinților elevilor.

„În perioada 30 ianuarie  - 1 februarie 2023, am organizat o testare la nivel județean pentru a simula examenele naționale. Consiliile Consultative s-au întrunit, coordonați de inspectorii de specialitate și au elaborat subiecte potrivit modelelor elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare”, a declarat prof. Ileana Nicolaescu, inspectorul școlar general al județului Dâmbovița.

În zilele de 30 și 31 ianuarie, elevii de clasa a 8-a au susținut probele la Limba și literatura română și Matematică. De asemenea, elevii de clasa a 12-a au susținut probele în aceeași perioadă, iar pe 1 februarie proba la alegere. Rezultatele au fost comunicate doar pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița. La jumătatea lunii martie 2023 vor fi organizate și simulările naționale pentru elevii claselor a 8-a și a 12-a.

„La sfârșitul lunii februarie, am avut o întâlnire cu toți directorii unităților de învățământ pentru a găsi soluții pentru îmbunătățirea rezultatelor.  Totodată, elevii se pregătesc de simulările naționale, stabilite la jumătatea lunii martie prin Ordin de ministru”, a mai transmis inspectorul școlar general, Ileana Nicolaescu.

Inspectorul școlar general a mai semnalat că au fost obținute note foarte mici la  Matematică, atât pentru elevii de la clasa a 8-a, cât și pentru cei de la clasa a 12-a.

„Din păcate, am constatat că s-au obținut note foarte mici la Matematică. Și elevii de la clasa a 8-a, și cei de la clasa a 12-a au obținut punctaje mici la această disciplină și probabil aici se observă și efectele pandemiei, când erau organizate cursuri online”, a mai precizat Ileana Nicolaescu.

 

 

Ștefan Khalil