28.01.2015 00:05

Simplu: scurt pe doi

Simplu: scurt pe doi
Galerie foto

❚ Până la pauză, acțiunile ofensive au continuat să fie finalizate cu coș, astfel că diferența a crescut exponențial ❚ Andreea Orosz, care a venit de la CSM Satu Mare, a avut o evoluție aproape perfectă în tricoul echipei târgoviștene ❚ Pentru CSM Târgoviște, actuala săptămână este una încărcată

MĂDĂLIN RĂDUCU


Pentru CSM Târgoviște, meciul cu Nova Vita Tg. Mureș intra la categoria „partide care trebuia bifate”. Practic, pentru primele patru clasate din România, o dispută cu o formație care se află pe ultimele șase locuri din clasament reprezintă un meci simplu, de antrenament cu publicul. Clișeul a fost valabil și pentru echipa lui Dan Fleșeriu, care a obținut a dou victorie de pe teren propriu din acest an.

Niciun set cedat

Târgoviștencele au început în forță meciul cu ardelencele, iar după primele zece minute aveau de trei ori mai multe puncte înscrise decât oaspetele, 24-8. Până la pauză, acțiunile ofensive au continuat să fie finalizate cu coș, astfel că diferența a crescut exponențial. După primele două sferturi, Municipalul avea 20 de puncte avans și până la final nu se punea doar problema scorului, ci dacă formația lui Dan Fleșeriu avea să depășească pragul de 100 de puncte, așa cum s-a întâmplat în precedentul joc de acasă, cu Rapid București. În partea a doua a jocului, CSM-ul a continuat jocul bun ofensiv, cu toate că celălalt compartiment, apărarea, a mai scârțâit în unele momente.

Orosz, cea mai eficace

În meciul cu Nova Vita Tg. Mureș, la CSM Târgoviște a debutat primul și, probabil, singurul transfer realizat în această iarnă. Andreea Orosz, care a venit de la CSM Satu Mare, a avut o evoluție aproape perfectă în tricoul echipei târgoviștene. Extrema de forță a bifat 19 puncte, trei aruncări de la distanță, patru recuperări și trei assist-uri. De altfel, Orosz a fost cea mai bună marcatoare a Târgoviștei, urmată în acest clasament de Chrissy Givens (17 puncte). De asemenea, o evoluție bună a avut și Porchia Green prin cele nouă pase decisive și 11 recuperări. Interesant este că Whittington nu a apărut pe foaia oficială, iar Andreea Huțanu nu a fost folosită niciun minut.

Săptămână cu trei meciuri

Pentru CSM Târgoviște, actuala săptămână este una încărcată. Aceasta a început cu ultimul meci al etapei a 20-a, câștigat de formația lui Dan Fleșeriu cu Tg. Mureș și va continua cu o altă partidă pe teren propriu. Joi, târgoviștencele vor întâlni acasă pe Universitatea Cluj, de la 18.30, într-o confruntare ce contează pentru runda cu numărul 24. Apoi, Municipalul va merge sâmbătă la Craiova.

Caseta statistică

CSM Târgoviște – Nova Vita Tg. Mureș 91–55 (24-8, 21-17, 24-16, 22-14)

Sala „Sporturilor”. Spectatori 500. Au arbitrat: Gabriela Bujor și Andrei Bădilă. Comsiar FR Baschet: Cristian Ungurian.

Târgoviște: Porchia Green 5 (1x3), Andreea Orosz 19 (3x3), Selena Kirberg 2, Claudia Ușurelu, Raluca Alecu, Andreea Huțanu, Elena Dincă 9 (3x3), Monique Coker 16, Ancuța Stoenescu 4, Jasmine Watson 10, Porsche Poole 9, Chrissy Givens 17 (1x3). Antrenor: Dan Fleșeriu.

Tg. Mureș: Antoinette Thompson 17 (1x3), Tekla Paraidi, Alexia Adams 3 (1x3), Georgiana Plavitu, Veshaundra Young 12, Mihaela Chelariu 2, Kata Meszaros 10, Stanecia Graham 11. Antrenor: Ionel Brustur.