07.03.2023 00:20

Și a trecut un an de când, cu spaimă, auzim urletul iadului (I)

Și a trecut un an de când, cu spaimă, auzim urletul iadului (I)
Galerie foto

Chiar dacă pare de necrezut, iată, s-a împlinit un an de război în Ucraina. Și asta pentru că mulți au crezut pe această planetă, oh, da, foarte mulți că, dacă UE și NATO au aplicat/aplică un noian de sancțiuni economice Rusiei și înarmează Ucraina până-n dinți, țarul cu mințile rătăcite, V.V. Putin, va tremura-n izmene și o va lua la sănătoasa, prin vreo peșteră din străfundurile Siberiei. Păi n-a fost să fie așa. Îngroziți am fost noi ceilalți, și mai ales noi cei din „vecinătatea apropiată“. Urletul iadului ne-a pătruns/ne pătrunde, luându-ne cu transpirație, până și în somn.

Țarul cu mințile rătăcite băgând de seamă că, după un an, nu a pus Ucraina la pământ retransformând-o în posesiune a Federației Ruse, „argumentând”, pentru inducerea în eroare a opiniei publice planetare și chiar a locuitorilor federației, cum că țara dintre Carpați, Nistru, Dunăre, Marea Neagră și Don este vatra poporului rus – apropo de medievala Rusie Kieveană – pe care voiește s-o elibereze din ghearele neonazismului și ale diavolilor globalizării, băgând de seamă, deci, că nu i-a ieșit „operațiunea militară specială” și-a pus la bătaie tot arsenalul din dotare al morții (rachete, drone, tancuri, nave de război, submarine, trupele de mercenari Wagner și alea ceceno-kadâroviste), hotărât să-i termine pe ucrainienii ăștia încăpățânați și care nu se dau predați.

Și a luat l-a tocat ca măcelarul la abator, oraș cu oraș, și sat cu sat, ținând morțis să confirme că este, într-adevăr, un mare criminal de război. Căci, genocidul ucrainean este fără putință de tăgadă. Volodimir Zelinski oferă show-uri televizate pe la diferite summit-uri internaționale, ba a dat și o fugă până la Casa Albă înveșmântat în deja celebra sa uniformă de război. Și „lumea liberă” și-a făcut din el eroul absolut. Și Volodimir al nostru cere-n stânga și dreapta tancuri smart, baterii de rachete super „Made în USA”, și tot felul de alte armamente, dar... n-are liber la avioane de luptă.

(va urma)

 

 

George Coandă