12.08.2022 00:18

Sfințirea unei fântâni seculare reabilitate și restaurate

Sfințirea unei fântâni seculare reabilitate și restaurate
Galerie foto

*„Satul și fântâna” reprezintă proiectul de suflet al primarului  Sandu Gabriel Dănuț

 

Se reabilitează, modernizează și restaurează fântânile strămoșești din comuna Voinești! ,,Satul și fântâna’’ este proiectul de suflet al primarului  Sandu Gabriel Dănuț.  Sub stricta supraveghere a edilului de la Voinești,  patru astfel de obiective au fost deja finalizate. Cea mai nouă fântână care urmează să fie sfințită chiar în ziua de 15 august 2022, de Sfânta Maria Mare, este cea din satul Manga.

„Încercăm să redăm satului românesc tradițiile de odinioară. Continuăm proiectul privind reabilitarea, modernizarea și restaurarea (pe cât se poate) a fântânilor construite cu multă sudoare de înaintașii noștri, în urmă cu peste 100 de ani.

Satul și fântâna ! Suntem la jumătatea proiectului. Am finalizat patru lucrări. Cea mai nouă este fântâna locuitorilor satului Manga. Să fie într-un ceas bun !!!  Sunteți așteptați la sfințirea acestei fântâni, eveniment care va avea loc în data de 15 august 2022, zi în care sărbătorim cu toții Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare”, a transmis primarul comunei Voinești, Sadu Gabriel Dănuț.

Violeta Stanciu