10.10.2017 00:16

"Sezonul"... virozelor


Galerie foto

❚ Dr. Ileana Dumitrescu, președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița îi sfătuiește pe oameni să încerce să-și cumpere vaccinul antigripal din farmacii, ș pentru că nu vor exista doze de vaccin gratuite pentru toată lumea ❚ Nu există interdicții, se pot vaccina atât femeile însărcinate, cât și sugarul de 6 luni

VIOLETA STANCIU


A început „sezonul” virozelor! Acesta și-a făcut apariția odată cu răcirea vremii, iar cei mai expuși riscului sunt toți cei care vin în contact direct cu diversele tipuri de colectivități. Și cum în această categorie intră mai toată lumea, respectiv copiii... la creșe și grădinițe, elevii și studenții... în unitățile lor de învățământ, salariații... în locațiile unde își desfășoară activitatea, singura soluție care poate să-i scoată din acest impas pe cei vizați... este vaccinarea antigripală. Președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu îi sfătuiește pe oameni să încerce să-și cumpere vaccinul antigripal din farmacii, atunci când apare, pentru că oricum nu vor exista doze de vaccin gratuite... pentru toată lumea.

„Da, este adevărat că a început sezonul virozelor, dar încă nu foarte tare. Virozele au apărut, a început să te usture în gât, să mai faci febră, să ai o stare de moleșeală... Și gândiți-vă că, în primul rând, au început colectivitățile... unde boala se transmite mai ușor. Un alt factor de risc este transportul în comun, în cazul celor care fac naveta, pentru elevi și salariați. Și să nu uităm că s-a schimbat vremea și se schimbă în continuare. De unde am fost anunțați că vom avea o toamnă lungă și blândă, chiar și în luna noiembrie, uitați că nu e așa. Vaccinul antigripal o să se găsească în farmacii. Eu, de ani de zile, mi-l cumpăr și mă vaccinez. Persoanele care doresc să se vaccineze pot s-o facă, dar contracost, pentru că vaccinuri antigripale gratuite în nici un caz nu sunt pentru toată populația. Până la urmă toată populația ar trebui să se vaccineze. Se vaccinează și sugarul de la 6 luni, și gravida... Deci nu există interdicții. Cei care doresc, când apare în farmacii, și-l pot cumpăra. Anul trecut a fost maxim 30 de lei. Sigur că e o sumă pentru unii, dar având în vedere protecția pe care o dă acest vaccin... merită efortul. Nu de alta dar o răceală mai urâtă costă mult mai mult... și sunt mai multe episoade”, a ținut să precizeze președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu.