23.04.2015 00:21

Serviciul Județean de Apă și Canalizare ar putea scăpa de desființare

Serviciul Județean de Apă și Canalizare ar putea scăpa de desființare
Galerie foto

❚ Dacă inițial soarta acestui serviciu public părea bătută în cuie, în sensul de închidere a sa în 2018, urmată de transferarea activității la Compania de Apă, lucrurile s-ar putea schimba ❚ Totul depinde de performanța economică a Serviciului în următorii 2 ani, astfel că echipa managerială și angajații și-au propus creșterea numărului de abonați și a unităților administrativ teritoriale deservite

VIOLETA STANCIU

 


 

Anul acesta, conducerea Serviciului Public Județean de Alimentare cu Apă și Canalizare Dâmbovița și-a propus un obiectiv greu de realizat, dar nu imposibil, și anume creș- terea numărului de abonați prin realizarea de noi branșamente la rețeaua de apă. La momentul actual, serviciul – care aparține de Consiliul Județean Dâmbovița – administrează 12 unități teritoriale: Bilciurești, Bucșani, Cândești (Cândești Deal și Dragodănești), Comișani, Dobra, Lucieni, Malu cu Flori, Nucet, Raciu, Văleni Dâmbovița, Vârfuri, Voine ști (Voinești, Gemenea, Izvoare), numărul acestora urmând să crească în perioada următoare cu alte 3-4 UAT-uri.

De asemenea, Serviciul Public Județean de Alimentare cu Apă și Canalizare Dâmbovița are în administrare și două spitale importante: Sanatoriul Moroeni și Spitalul de Neuropsihiatrie de la Gura Ocniței.

„Intenționăm să creștem numărul de localități pe care să le preluăm în administrare. Intenționăm acest lucru pe parcursul unor etape următoare, până la hotărârea definitivă, dacă acest serviciu va mai fi sau nu sau dacă va fi operator unic. Singurul lucru bun este că trebuie să fac acest serviciu să meargă foarte bine, astfel încât să determin factorii decizionali să ia o măsură care să avantajeze atât serviciul, cât și pe cei care lucrează aici. În perioada următoare, intenționez să adaug celor 12 UAT-uri încă 3-4. Foarte mult timp am stagnat în a prelua alte localități, tocmai din cauza acelei intenții de a ne desființa și a ne trece la Compania de Apă. Atunci am stat în stand-by o perioadă de timp să vedem ce se hotărăște vizavi de Serviciul Public de Apă. Din acest motiv, abia în ultima parte a anului 2014 am trecut la preluarea localității Bilciurești. Acum intenționăm să preluăm și alte localități”, ne-a declarat Ioana Cristea, directorul acestui Serviciu.

De menționat că instituția preia numai acele UAT-uri care se administrează singure sau care abia au dat în folosință stațiile de alimentare cu apă și care nu au o rețea dezvoltată din punct de vedere al numărului de consumatori.

„Activitatea noastră este să dezvoltăm această rețea și să-i legăm pe cetățeni la alimentarea cu apă curentă și să reușim să ajungem la un procent cât mai mare de consumatori în cadrul unei localități”, a mai punctat Ioana Cristea.

Dacă inițial soarta acestui serviciu public părea bătută în cuie, în sensul de desființarea sa în 2018, urmată de transferarea activității la Compania de Apă, lucrurile s-ar putea schimba. Totul depinde de performanța economică a Serviciului în următorii 2 ani.