23.04.2014 08:15

Serviciul Județean de Apă și Canalizare strânge cureaua

Serviciul Județean de Apă și Canalizare strânge cureaua
Galerie foto

❚ S-au luat măsuri pentru economii importante: un dispecerat pentru control de la distanță a însemnat mai puține salarii, iar înlocuirea câtorva pompe mari consumatoare de energie au ușurat factura la electricitate ❚ Pentru acest an, Serviciul și-a propus creșterea veniturilor proprii cu 30% prin dezvoltarea activității și branșamente noi

 

VIOLETA STANCIU


 

Investițiile s-au aflat anul trecut în centrul atenției conducerii Serviciului Public Județean de Apă și Canalizare (SPJAC) Dâmbovița! Dacă în 2013 această direcție de resort a Consiliului Județean Dâmbovița a reușit să realizeze cam tot ce și-a propus în plan investițional, pentru anul acesta proiectele sunt mai ambițioase și, bineînțeles, nu imposibil de realizat.

{GOOGLE_AD_BOX1}

Ambițiile anului curent

Directorul SPJAC Dâmbovița, ing. Ioana Cristea, și-a fixat ca obiectiv principal pentru 2014 creșterea veniturilor proprii cu 30%.

„Investițiile importante ale anului trecut au fost: repunerea în funcțiune a unui dispecerat. În felul acesta, am reușit să facem și o restructurare, datorită faptului că acum controlăm de la distanță activitatea din anumite localități. Așa ne-am putut permite să avem mai puțini oameni în stație. O altă investiție constă în niște puncte submersibile. Noi suntem energofagi. Apa se scoate din adâncime cu energie electrică. Am înlocuit pompe energofage cu pompe performante care ne-au adus economii de energie electrică. Consumul de energie electrică în costurile noastre reprezintă 16%, ceea ce înseamnă foarte mult. De asemenea, am făcut foarte multe lucrări și reabilitări de rețea în localitățile Izvoarele, Gemenea, Dragodănești, Nucet, Cazaci, reabilitarea de la Voinești și Văleni Dâmbovița. În total, noi am făcut extinderi și reabilitări de rețea pe o lungime de circa 5 km. Tot în 2013 ne-am autorizat și licențiat. Avem un laborator performant pe probleme fizico-chimice și microbiologice. Deci putem să mergem în orice țară din UE și să facem analize chimice. Pentru 2014 ne-am propus relicențierea ANRSC (n.n. Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice). Ne-am mai propus să preluăm alte stații din localități (I.L. Caragiale, Bilciurești) și să ne mărim sfera de activitate. Avem de preluat canalizările de la Dobra, Mărcești, Raciu. Toate lucrurile acestea nu fac altceva decât să ne ajute în a ne dezvolta activitatea. Vom realiza branșamente noi. Pe lângă faptul că nu vom mai lua subvenție de la CJD, ne-am propus anul acesta să creștem veniturile proprii cu 30%, iar acest lucru este realizabil”, a declarat Ioana Cristea, directorul SPJAC Dâmbovița.