29.08.2014 00:09

Serie mai simplă pentru Chindia

Serie mai simplă pentru Chindia
Galerie foto

COSTIN MIHAI

 


 

Îi ascult pe toți cum se plâng că seria Chindiei este mai grea decât cea de anul trecut, că formațiile ilfovene sunt sperietori, că atenție la Afumați, la Ștefănești, la Clinceni sau la alte echipe de comune și sate, încât țin să le transmit următoarele. În opinia mea, adversarii mi se par mai accesibil decât în campionatul trecut și chiar dacă nu stăpânesc tot ce se petrece la celelate echipe din serie, am adunat ceva informații despre fiecare. Spre exemplu, nu văd pe nimeni de aici mai puternică decât a fost Fortuna Câmpina sezonul încheiat la începutul verii.

{GOOGLE_AD_BOX1}

Apoi, SCM Pitești mi se pare mai slabă decât în stagiunea 2013/14, chiar dacă în Trivale au început să se mai plătească și salarii. SCM a pierdut mulți jucători importanți, iar Adi Dulcea abia a lăsat ghetele pentru sacoul de antrenor, amănunte care nu certifică Piteștiul ca pe o echipă cu intenții de promovare. Mai ales că pe stadionul care-i poartă numele lui Nicolae Dobrin va juca și Academica Pitești, o divizionară secundă cu pretenții de prima ligă. Și până la urmă, ce-i lipsește Chindiei pentru a promova?

Lotul este unul solid pentru acest nivel și cuprinde destui jucători trecuți prin ligile superioare, media salarială este una de top pentru eșalonul trei, drepturile bănești sunt achitate la timp, iar autoritățile locale oferă un sprijin important. Credeți că Afumați are un buget superior sau alte echipe de prin Ilfov? Să fim serioși, seria arată mai bine decât stagiunea trecută, iar Chindia este marea favorită la promovare.

Cine se ferește de cuvinte sau de obiective, e lipsit de curaj, eu vă spun că acum trebuie forțat, culoarul fiind excelent. La anul nu se știe ce va mai fi, plus că ne-am plictisit de Liga a III-a și de meciuri cu echipe sătești. Credeți că mai acceptă cineva un nou obiectiv ratat sau încă un sezon în eșalonul terț?

Chindia poate promova și e obligată să o facă. Este un brand local și singura echipă care atrage cu adevărat în Târgoviște. Oricâte investiții se fac la baschet sau la volei, tot fotbalul e mai interesant pentru dâmbovițeni, iar dacă nu mă credeți, realizați un sondaj de opinie. Eu unul voi rămâne un susținător al Chindiei, oricât de tare încearcă cei de la CSM Târgoviște să promoveze echipele de baschet și de volei.