19.07.2016 00:17

Serele Târgoviștei continuă să producă flori pentru oraș

Serele Târgoviștei continuă să producă flori pentru oraș
Galerie foto

❚ În cele patru sere funcționale lucrează 14 oameni care asigură necesarul de flori tăiate și de răsaduri pentru municipiu ❚ 8 sere se află în regim de conservare ❚ „Ni s-a sugerat și închiderea, dar e foarte ușor să demolezi și mult mai greu să construiești”, a declarat directorul Direcției de Salubritate, Dănuț Badea ❚ Ar fi păcat ca Târgoviștea să nu aibă sere, să nu producem flori pentru oraș, pentru că pe piață sunt foarte scumpe

VIOLETA STANCIU


Flori tăiate pentru perioada toamnăprimăvară (crizanteme - toamna și frezii - primăvara), iar pe timpul verii - răsaduri pentru plantarea florilor în oraș! Așa se poate rezuma, în linii mari, activitatea de producție a celor patru sere ale Primăriei Târgoviște, din cele 12 câte au fost odinioară. Deși mulți le vor închise și le tot cântă prohodul, din interese personale mai mult decât evidente, serele târgoviștene se „încăpățânează” să reziste. O contribuție importantă la menținerea în viață a serelor orașului a avut-o și directorul Direcției de Salubritate din cadrul Primăriei Târgoviște, Dănuț Badea, care caută acum o soluție viabilă de încălzire a acestora pe timpul iernii.

„Florile sunt scumpe dacă le luăm de la alții”

„Asigurăm flori tăiate numai în perioada toamnă-primăvară, respectiv toamna - crizanteme, primăvara - frezii, și pe timpul verii - tot ce înseamnă răsaduri pentru plantarea florilor în oraș. În proporție de 80%, noi asigurăm necesarul de răsaduri pentru oraș, pe care le livrăm gratuit către ECO-SAL, iar aceștia execută manopera și le plantează în municipiul Târgoviște. Avem foarte puțini oameni care lucrează la sere, circa 14-15 angajați, iar din cele 12 sere, doar patru sunt funcționale, restul aflându-se în conservare. Încercăm acum să căutăm o alternativă pentru căldură, la iarnă, pentru că vrem să renunțăm la gaze. Ne dorim ceva modern. Suntem în discuții cu firme specializate care să ne dea soluția cea mai bună, pentru că e păcat ca Târgoviștea să nu aibă sere. Este păcat să nu producem flori pentru oraș, pentru că sunt scumpe dacă le luăm de la alții... Noi avem oameni care știu să producă flori, dar trebuie să le asigurăm și un minim de condiții, nu ne mai putem compara cu perioada anilor 1985. Încercăm varianta să producem flori, nu să închidem serele. Ni s-a sugerat și închiderea, dar e foarte ușor să demolezi și mult mai greu să construiești. Și iată că producem flori pentru oraș cu acești 14 oameni, dar este foarte greu...”, a declarat directorul Direcției de Salubritate din cadrul Primăriei Târgoviște, Dănuț Badea.