01.09.2014 00:15

Serbările Orașului Pucioasa, la a 15-a ediție

Serbările Orașului Pucioasa, la a 15-a ediție
Galerie foto

❚ Locuitorii au sărbătorit 476 de ani de atestare documentară și 186 de ani de atestare a localității ca centru balnear

A. M. P.


Trei zile de sărbătoare dedicate orașului Pucioasa și nu numai! Locuitorii orașului-stațiune, alături de consilieri locali, cadre didactice, dar și invitați de seamă din județ, din țară și de peste hotare (Jonava - Lituania și Vadul lui Vodă - Republica Moldova), au sărbătorit la sfârșitul săptămânii 476 de ani de atestare documentară și 186 de ani de atestare a localității ca centru balnear.

Cea de-a 15-a ediție a Serbărilor Orașului Pucioasa a debutat cu o slujbă de Te Deum, oficiată de un sobor de preoți. Scopul declarat al manifestărilor este reînvierea tradițiilor cultural-artistice ale ora- șului. Și în acest an, Parcul de agrement a fost centrul de greutate al manifestărilor și al distracției. Organizatorii, Primăria, Consiliul Local și Centrul Cultural „I.Al. Brătescu Voinești”, împreună cu partenerii - instituții de cultură, de educație, dar și administrative din oraș și din județ, au avut grijă ca în cele trei zile să nu lipsească muzica, dansul, târgurile gastronomice.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Din programul manifestărilor nu au fost omise momentele culturale, expozițiile, concertele de muzică clasică, competițiile sportive și, evident, nici Târgul Meșterilor Populari, ajuns la a XIII-a ediție.

Locuitorii s-au bucurat și au apreciat recitalurile extraordinare susținute de trupe și interpreți cunoscuți și iubiți de muzică ușoară și populară, precum: Paula Seling, Ovi, Proconsul, Jerryco, Nico, Maria Ciobanu, Ionuț și Doinița Dolănescu, Simona Dinescu. Oficialitățile locale și județene prezente la deschiderea manifestărilor, printre care i-am remarcat pe parlamentarii Dumitru Georgică și Leonardo Badea, pe vicepreședintele CJD – Ioan Marinescu și fostul primar de la Pucioasa, Mircea Simion, au transmis gânduri bune locuitorilor orașului.

Serbările de la Pucioasa s-au încheiat cu un spectaculos foc de artificii și cu promisiunea organizatorilor că tradiția va continua și la anul.