24.05.2016 00:25

Semnal de alarmă: "Industria de apărare este în cădere vertiginoasă"

Semnal de alarmă:
Galerie foto

❚ Sindicaliștii din industria de apărare se vor strânge chiar în fața Palatului Cotroceni, unde vor protesta, cu speranța că președintele Iohannis, totodată președinte al CSAT, va înțelege să oprească dezastrul din acest sector ❚ „Sindicatele au decis că trebuie tras un semnal de alarmă privind situația în care se află industria de apărare: fără investiții, fără susținere financiară, fără comenzi și contracte, într-o prăbușire iminentă la care s-a ajuns prin vehicularea de către unii a sloganului «vin alții și ne apără»”, ne-a declarat liderul sindical de la Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu ❚ Alături de morenari, participă la protest sindicaliști de la UM Mija și Uzina Dragomirești

VIRGIL VOINESCU

 


 

Sindicatele din structura industriei de apărare vor protesta mâine, 25 mai a.c., în fața Palatului Cotroceni față de situația în care a fost adus acest segment industrial: fără investiții, fără susținere financiară, fără contracte și comenzi. Potrivit liderului Sindicatului „Dreptatea” din SC Automecanica SA Moreni, Constantin Bucuroiu, secretar pe probleme de apărare și ordine publică în cadrul Federației Sindicale „Solidaritatea Metal” din Carttel Alfa, în fața Palatului Cotroceni va fi organizat un miting sindical de protest. Totodată, la Direcția Națională Anticorupție (DNA) se va înainta și o plângere pentru cercetarea modului cum s-au făcut achizițiile de tehnică militară de la nivelul Ministerului Apărării Naționale.

Protest la Cotroceni, cu speranța că președintele va interveni

„Industria de apărare este în cădere vertiginoasă. De aceea, sindicatele au decis că trebuie tras un semnal de alarmă la nivel de stat, de această dată privind situația în care se află industria de apărare: fără investiții, fără susținere financiară, fără comenzi și contracte, într-o prăbușire iminentă la care s-a ajuns prin vehicularea de către unii a sloganului «vin alții și ne apără». În consecință, s-a hotărât ca semnalul sindical de început să fie miting la Cotroceni. Aceasta pentru că acolo este președintele României care prezidează și Consiliul Suprem de Apărare al țării. Președintele este cel care, de fapt, poate să atragă atenția că trebuie oprit acest dezastru din industria de apărare în interesul realizării securității statului”, ne-a declarat liderul sindical Constantin Bucuroiu.

La mitingul de la Palatul Cotroceni, din județ, vor participa 110 sindicaliști din toate cele trei unități din sistemul industriei de apărare: Moreni, Dragomirești și Mija.