07.02.2020 00:21

Seminarul Crucii Roșii Dâmbovița

Seminarul Crucii Roșii Dâmbovița
Galerie foto

V.A.


În perioada 4-6 februarie 2020, la Sinaia, a avut loc seminarul de instruire a președinților subfilialelor de Cruce Roșie Dâmbovița. Gazdele și moderatorii acestui seminar au fost președintele Crucii Roșii Dâmbovița, pr.Ionuț Ghibanu, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, directorul Crucii Roșii Dâmbovița, jr.Raul Pavelescu și inspectorul de specialitate al Crucii Roșii Dâmbovița, Gheorghe Popescu. Participanții la seminar au fost reprezentanți din 56 de subfilialele de Cruce Roșie din Dâmbovița, și anume primari, viceprimari, secretari de localități și voluntari cu ajutorul cărora Filiala Dâmbovița implementează cu succes proiectele umanitare la nivelul județului Dâmbovița. Nu au lipsit invitații: președintele CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea, secretarul județului Vasile Ivanoff, Cristina Stroe-inspector școlar general adjunct, dr. Aquilina Mesina- DSP Dâmbovița și șefi de arme: Jandarmeria Dâmbovița,ISU Dâmbovița și Poliția Dâmbovița. Acest seminar a avut ca scop optimizarea activității subfilialelor, care să ofere alternative de dezvoltare adaptate la necesitățile din teritoriu. Seminarul a urmărit atingerea unor subiecte cheie, legate de management, lucrul în echipă, principalele reglementări cu privire la organizarea unei filiale, stimularea voluntarilor și alte lucruri de interes care să conducă la optimizarea activității Crucii Roșii Dâmbovița. Președintele Crucii Roșii Dâmbovița, pr.Ionuț Ghibanu-vicar eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei a ales să le vorbească celor prezenți pe tema „Morala creștină în activitatea de Cruce Roșie Dâmbovița. Modalități comune de sprijin Arhiepiscopia Târgoviște și Crucea Roșie Dâmbovița în susținerea persoanelor vulnerabile și defavorizate”. În contextul temei prezentate, președintele Crucii Roșii Dâmbovița, pr.Ionuț Ghibanu a ținut să evidențieze importanța celor șapte principii fundamentale ale Crucii Roșii Dâmbovița în peisajul umanitar de astăzi. Umanitatea, Imparțialitatea, Neutralitatea, Independența, Voluntariatul, Unitatea și Universalitatea – stau la baza deciziilor și acțiunilor Crucii Roșii.

Implicarea permanentă în viața comunității dâmbovițene

Directorul Crucii Roșii Dâmbovița, jr.Raul Pavelescu a prezentat o analiză responsabilă a activității desfășurate anul trecut și totodată a făcut noi propuneri de îmbunătățire a acesteia, de întărire a capacității organizaționale, de implicare permanentă în viața comunității dâmbovițene. S-a subliniat importanța conlucrării dintre instituțiile statului și Crucea Roșie, punând accentul pe metodele care stau la baza acestui parteneriat. S-a prezentat un raport privind rolul forțelor de ordine în intervenția la dezastre. Modalități comune de intervenție în situații de dezastre – Jandarmerie/ Crucea Roșie Dâmbovița. Umanitatea, Imparțialitatea, Neutralitatea, Independența, Voluntariatul, Unitatea și Universalitatea – stau la baza deciziilor și acțiunilor Crucii Roșii

Crucea Roșie Dâmbovița, susținută de Consiliul Județean Dâmbovița

Consiliul Județean Dâmbovița a fost întotdeauna aproape de Crucea Roșie Dâmbovița, a susținut inițiativele și a creat premisele unei colaborări cât mai frumoase în interesul tuturor dâmbovițenilor. Dovadă a acestei cooperări fructuoase dintre cele două instituții este și sprijinul financiar anual oferit de Consiliul Județean către Crucea Roșie Dâmbovița. Președintele CJ, Alexandru Oprea, prezent la Sinaia a transmit un gând bun tuturor celor care se implică în proiecte ce contribuie la creșterea calității vieții dâmbovițenilor. Totodată, secretarul județului, Vasile Ivanoff, prezent la seminar, a ales să vorbească despre Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie, care este o mișcare umanitară internațională și despre părțile componente ale mișcării : Comitetul Internațional al Crucii Roșii, Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie și nu în ultimul rând Societățile Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie existente în aproape toate țările lumii. La ora actuală, 185 de societăți naționale sunt recunoscute de Comitetul Internațional al Crucii Roșii și admise ca membre cu drepturi depline în cadrul Federației. Fiecare entitate lucrează în țara de origine.

DSP Dâmbovița, protocol de colaborare cu Crucea Roșie

Dr. Aquilina Mesina, din partea DSP Dâmbovița, a avut o intervenție în cadrul căreia a vorbit despre protocolul de colaborare cu Crucea Roșie Dâmbovița, în baza căruia au derulat și vor derula campanii de promovare a sănătății, două obiective importante fiind sensibilizarea populației cu privire la adoptarea unui stil de viață sănătos și îmbunătățirea utilizării măsurilor eficiente de prevenție. Și inspectorul școlar general adjunct, prof. Cristina Stroe, a ținut să aprecieze rolul important pe care îl are Crucea Roșie Dâmbovița în cadrul activităților desfășurate în unitățile școlare dâmbovițene. Fiecare experiență cu beneficiarii Crucii Roșii este unică și emoționantă, iar voluntarii Crucii Roșii pot confirma acest lucru. Sentimentele sunt intense și complementare: tristețe, revoltă, compasiune, dar mai ales bucuria de a alina suferința unor oameni aflați în nevoie.Astfel ești motivat să cauți permanent soluții pentru a face mai mult și mai bine.