20.12.2023 00:18

Seceta a afectat zona montană a județului

Seceta a afectat zona montană a județului
Galerie foto

Dănuț Bîzgu, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SAG) Dâmbovița, a declarat în cadrul ședinței de Colegiul Prefectural din această lună că anul 2023 a fost, asemenea precedentului, un an marcat de secetă în Dâmbovița. În special, zonele montane au fost afectate, iar nivelul pânzei freatice a scăzut sub limita considerată acceptabilă.

Cu toate acestea, Bîzgu a subliniat că, datorită resurselor gestionate de SAG, în special Lacul Bolboci și Lacul Pucioasa, au fost luate măsuri pentru a suplimenta aprovizionarea cu apă. Acest efort a avut drept scop asigurarea unei surse constante pentru refacerea pânzei freatice, esențială pentru furnizarea apei potabile în majoritatea comunelor din județ.

„Și anul 2023, la fel ca 2022, a fost un an secetos. Un an în care multe localități din Dâmbovița, mai ales zona montană, nivelul pânzei freatice a fost sub nivelul minim considerat de noi acceptabil. Cu toate acestea, cu resursele administrate de noi, Lacul Bolboci și Lacul Pucioasa, am putut să suplimentăm, astfel încât, pe tot parcursul acestor cursuri de apă atât Ialomița, cât și afluenții acestora, să asigurăm sursa pentru refacerea pânzei freatice care asigură sursa de apă potabilă în majoritatea comunelor din județ. Tot în cursul anului 2023, împreună cu colegii de la Mediu și Garda de Mediu, am efectuat controale în zona de munte, pentru a încerca să asigurăm o salubrizare corespunzătoare a zonei. Aici putem spune că am fost în zona Lacului Bolboci și zona Cascada 7 Izvoare, sursa principală pentru Pucioasa, Fieni și cele șase comune alimentate cu stația de apă potabilă din Pucioasa”, a declarat Dănuț Bîzgu, directorul SAG Dâmbovița.

 

 

Ștefan Khalil