18.01.2023 00:19

Se vând terenurile și halele de producție de la QUADRA!

Se vând terenurile și halele de producție de la QUADRA!
Galerie foto

*„Ei au venit să facă afaceri și să-și umple buzunarele cu bani, pentru că asta înseamnă afaceri pentru domniile lor” *„Toate programele europene pe care le-au aplicat au fost strict pentru îndestularea patrimoniului cu alte bunuri”

 

Firma Quadra se vinde pe bucățele! Patronii olandezi de la QUADRA urmează modelul rușilor… de la COS Târgoviște în materie de afaceri în județul Dâmbovița! Salariile mici reprezintă pentru majoritatea angajatorilor străini cheia succesului în afaceri,  pentru că ei au venit aici să facă bani, nu protecție socială pentru cei care le aduc lor plusvaloare, după cum susține liderul de sindicat Nicolae Dragodănescu.

Pentru că oamenii care lucrau la QUADRA și-au cerut drepturile de natură salarială, în urma unui protest care s-a întins pe mai multe luni, angajatorul a decis să închidă fabrica și s-o vândă pe bucăți. Activitatea imobiliară, prin vânzarea activelor, se dovedește a fi una destul de profitabilă pentru olandezii de la QUADRA. Salariații au fost disponibilizați, cu plăți compensatorii, și așteaptă să fie angajați de o firmă germană care și-ar fi exprimat dorința de a cumpăra și continua activitatea de tapițerie de la QUADRA. 

„Olandezii de la QUADRA au încetat activitatea pe firma QUADRA, ei vând în continuare o parte din terenuri și din halele de producție, iar secția principală de tapițerie o vor vinde, o vor da către cineva din Germania care vrea să - și continue activitatea începând din luna februarie. Deci firma QUADRA și-a încetat activitatea încă din luna decembrie, acesta a fost și motivul pentru care nu au mai vrut să facă Contract Colectiv de Muncă, dar oamenii și-au primit plățile compensatorii. Să sperăm că din luna februarie dacă altcineva vrea să facă mobilă la OUADRA, pe partea de producție, care se pare că în continuare va avea aceeași destinație... Doamne  ajută să facă. Absolut toți salariații au plecat în șomaj cu plăți compensatorii... Ei au venit să facă afaceri și să-și umple buzunarele cu bani, pentru că asta înseamnă afaceri pentru domniile lor. De exemplu, la QUADRA, cu fonduri europene s-au luat utilaje noi - nouțe care nici măcar nu au fost puse în funcțiune. Acum domniile lor le vând ca și cum sunt ale lor, iar bunurile respective le-au mărit valoarea de patrimoniu, în niciun caz nu au scăzut-o. Toate programele europene pe care le-au aplicat au fost strict pentru îndestularea patrimoniului cu alte bunuri. O parte din terenuri le vor vinde, pe o parte dintre hale vor face activitate alți interpuși de-ai dânșilor, nu e nimic întâmplător. Gândiți-vă că salariul minim a crescut cu 14%, or oamenii aceștia au intrat în grevă doar să li se dea inflația pe 6 luni care însemna 9%-10%... și nu au vrut. Nu au mai vrut să cheltuiască 1 leu în plus cu salariații. Motivul? Că este mai simplu să o vândă fără să aibă obligații față de salariați. Cine vrea să facă mobilă, pe bucățica pe care  chipurile o vinde neamțului, va trebui să angajeze tot oamenii noștri de acolo”, ne-a declarat ieri  liderul de sindicat, Nicolae Dragodănescu.

 

 

Violeta Stanciu