23.02.2024 00:19

"Se stopează un pic accesul unor partide care duc către extremă la Uniunea Europeană"


Galerie foto

*,,Este clar că după 2024 suntem condamnați să conducem în continuare România cu PSD  și atunci cred eu că această alianță la europarlamentare conferă un pic și de liniște în acest război care va fi în alegeri, pentru că o să fie război cel puțin în Dâmbovița’’

 

Violeta Stanciu


 

Președintele PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran, a explicat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, motivul care a dus la constituirea alianței PSD-PNL, dar și la comasarea în primă fază a alegerilor europarlamentare cu cele locale care vor avea loc pe data de 9 iunie 2024. Liderul liberal a spus că s-a ajuns la această înțelegere, care pentru mulți pare de neînțeles și de neacceptat, din necesitatea de a se  stopa  ascensiunea unor partide extremiste către Parlamentul European. A mai spus Virgil Guran că va fi luptă grea între PNL și PSD la alegerile locale, iar la europarlamentare liderul PNL Dâmbovița  nu se vede  ieșind pe stradă cu reprezentanții PSD.

,,Am votat pentru că sunt membru al Biroului Politic Național. Deci am votat pentru comasare și vă spun de ce? Așa cum v-am informat de fiecare dată respect alianța la nivel național, nu mai există alianță la nivel județean. Cred că cei care au analizat acest lucru și au făcut sondaje pe această temă au venit cu niște argumente care sunt logice. Printre altele este clar că după 2024 suntem condamnați să conducem în continuare România cu PSD și atunci cred eu că această alianță la europarlamentare conferă un pic și de liniște în acest război care va fi în alegeri, pentru că o să fie război cel puțin în Dâmbovița. În același timp probabil se stopează un pic accesul unor partide care duc către extremă, la Uniunea Europeană. Acolo suntem priviți deocamdată bine și ne dorim să rămână așa. Chiar dacă sunt adversarii mei politici, și așa vor rămâne cei de la PSD, credeți-mă că îmi doresc mult mai mult să văd în primul rând  europarlamentari PNL la Parlamentul European, dar mult mai bine vreau să văd parlamentar PSD decât parlamentar AUR sau alte formațiuni, care vă dați seama ce vor face acolo și cum vor denigra acolo. Pare ciudat și pentru mine. Campania de la europarlamentare va fi coordonată de la nivel național, iar campania locală va fi coordonată de la nivel județean. Așa că va fi luptă grea între noi și PSD pentru locale. La europarlamentare nu o să mă vedeți pe mine ieșind pe stradă sau pe vreun candidat de-al meu ieșind pe stradă cu PSD-ul. Aici sper ca lumea să înțeleagă că este necesar să meargă cât mai mulți europarlamentari din partea celor două partide și nu din partea partidelor care denigrează orice înseamnă realizare în România”, a declarat președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran.