24.03.2020 00:08

Se prelungește perioada de suspendare la baschet

Se prelungește perioada de suspendare la baschet
Galerie foto

❚ ,,Noi, la federație, ne-am limitat activitatea, oamenii sunt acasă.Sunt doar câțiva la permanență, ca să spun așa. Deci, cumva, s-au redus în acest mod și cheltuielile cu utilitățile. Sunt măsuri bune, pentru că este o situație foarte, foarte dificilă și e greu de prognozat ce va fi pe viitor”, a transmis Horia Păun, președintele Federației Române de Baschet ❚ ,,Suntem într-o situație fără precedent, nemaiîntâlnită în sport și în lume, iar Ordonanța de urgență a Guvernului este binevenită pentru că e foarte important să îi protejăm pe sportivi și pe toți ceilalți participanți la activitatea sportivă” ❚ ,,Cluburile sunt mici afaceri și riscă să dispară, ele trăiesc din taxele de formare a jucătorilor și din sponsorizări, iar aceste lucruri nu mai există acum” ❚ Fiecare sportiv, indiferent de disciplină, va primi 75 la sută din salariu, însă salariile vor fi însă plafonate la 5.500 lei brut, din care se va primi 4.125 lei

 

COSTIN MIHAI

 


 

Federația Română de Baschet a analizat răspunsurile cluburilor din LNBM și LNBF și a hotărât să prelungească perioada de suspendare a competițiilor până la încheierea stării de urgența pe teritoriul României. Comitetul pentru situații de urgență al FRB s-a întrunit pe 20 martie și a luat următoarele decizii privind situația actuală cu care se confruntă baschetul românesc: 1. Prelungirea perioadei de suspendare a tuturor competițiilor oficiale de baschet organizate sub egida FRB/AJB/AMMB până la încheierea stării de urgență pe teritoriul României. 2. Interzicerea tuturor antrenamentelor sportive colective pe durata stării de urgență pe teritoriul României. 3. Amânarea Adunării Generale Ordinare, convocată inițial pentru data de 14 aprilie, pentru o data ulterioară, care va fi aprobata de Consiliul Director al FRB. Astfel, suspendarea LNBM și LNBF se prelungește, în timp ce antrenamentele sportive colective devin interzise în mod oficial.

,,Ordonanța poate fi un colac de salvare pentru baschet”

,,Suntem într-o situație fără precedent, nemaiîntâlnită în sport și în lume, iar Ordonanța de urgență a Guvernului este binevenită pentru că e foarte important să îi protejăm pe sportivi și pe toți ceilalți participanți la activitatea sportivă. Nu știm cât va dura această pandemie și e bine că autoritățile centrale și-au întors privirea și către sport. Ordonanța poate fi un colac de salvare pentru că în baschet pe lângă echipele de seniori avem și echipe de juniori, avem multe cluburi private care în acest moment și-au întrerupt activitatea. Cluburile sunt mici afaceri și riscă să dispară, ele trăiesc din taxele de formare a jucătorilor și din sponsorizări, iar aceste lucruri nu mai există acum”, a transmis președintele FR Baschet, Horia Păun. Cum vor fi plătiți sportivii ,,Noi, la federație, ne-am limitat activitatea, oamenii sunt acasă.Sunt doar câțiva la permanență, ca să spun așa. Deci, cumva, s-au redus în acest mod și cheltuielile cu utilitățile. Sunt măsuri bune, pentru că este o situație foarte, foarte dificilă și e greu de prognozat ce va fi pe viitor”, a adăugat președintele federației. Fiecare sportiv, indiferent de disciplină, va primi 75 la sută din salariu, însă salariile vor fi însă plafonate la 5.500 lei brut, din care se va primi 4.125 lei.