05.04.2024 00:14

Se fac investiții în societățile din industria de Apărare

Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Galerie foto

*„S-a căzut de comun acord cu o firmă din afară pentru Fabrica de Pulberi și Explozibil Făgăraș. Și UM Mija și UPS Dragomirești beneficiază de sume pentru investiții, UM Cugir are sume importante pentru modernizare”

 

Ministerul Economiei a alocat sume considerabile pentru efectuarea de investiții în societățile din industria de apărare a țării! Liderul de sindicat din industria de profil, Constantin Bucuroiu ne-a declarat că sunt societăți care beneficiază de bani pentru linii de producție moderne, pentru reabilitarea în continuare a halelor, un exemplu elocvent în acest sens fiind chiar Uzina  Automecanica Moreni care și-a modernizat halele și unde urmează să se facă și alte investiții.

„Urmează acum partea de instalații electrice și podele, ceea ce face din uzină altceva, să arate cu totul altfel. De asemenea, pentru instalații, utilaje sunt în discuții pentru o nouă vopsitorie, un nou sablaj, aparate de sudură moderne. Deci sunt bani pentru investiții. Se pare că s-a căzut de comun acord cu o firmă din afară pentru Fabrica de Pulberi și Explozibil Făgăraș. Și UM Mija și UPS Dragomirești beneficiază de sume pentru investiții, UM Cugir are sume importante pentru modernizare. Deci suntem într-un alt moment. Trecerea la producția de război care se vehiculează la Bruxelles și la NATO pune amprenta  și asupra industriei românești de apărare. Totul datorită războiului cu Ucraina pentru că până la acest război Europa se credea invincibilă și a ajuns la concluzia că nu erau pregătiți nici să se bată singuri. America  a găsit și ea o grămadă de lucruri care, din punct de vedere strategic, nu erau așa cum au crezut ei și toată lumea s-a deșteptat”, a precizat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu.

 

 

Violeta Stanciu