16.05.2020 00:52

Se deschid Parcul Chindia, Grădina Zoo și piețele din Târgoviște

Se deschid Parcul Chindia, Grădina Zoo și piețele din Târgoviște
Galerie foto

Începând cu 15 mai, data la care a intrat în vigoare starea de alertă, Parcul Chindia este deschis publicului. De asemenea, de sâmbătă, 16 mai, se deschide și Grădina Zoologică din Târgoviște.  Ambele locații sunt dezinfectate și igienizate corespunzător.

Din păcate, potrivit Hotărârii de Guvern privind instituirea stării de alertă, locurile de joacă rămân închise.

Totodată, se deschid integral piețele din Târgoviște, iar potrivit aceleiași HG, circulația persoanelor este permisă în afara locuinței/gospodăriei (pe baza declarației pe proprie răspundere) și în interiorul localităților, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției și evitarea formării grupurilor pietonale mai mari de 3 persoane care nu aparțin aceleiași familii.

Tot potrivit Hotărârii de Guvern privind instituirea stării de alertă, în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise se instituie obligativitatea purtării măștii, astfel încât nasul și gura să fie acoperite.

Sunt permise activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane.