28.04.2015 00:19

Scuze cât un autodenunț!

Scuze cât un autodenunț!
Galerie foto

ALINA MAVRODIN VASILIU


Echipa de comunicare a celei care a fost odată Elena Udrea – mare-n guvernare și pe bugete călare – a slobozit pe facebook niște texte cu pretenții de scuze ca venind din partea arestatei preventiv. Așa o fi, n-o fi așa, chestia-i cu schepsis!

Că „cine se scuză se acuză”, zicere care-a făcut toți banii și-n Parisul din care-și cumpăra gențile Udrea cu prietenele sale bugetare, se potrivește la țanc și-n Micul Paris penal al vremurilor noastre, nu e o banală întâmplare. După două luni lungi și grele de arest preventiv, care au toate șansele să se înmulțească, strategia Elenei Udrea sau a echipei ei a trecut brusc de la atac la scuze. Deși, dacă le citești mai cu luare aminte, constați că scuzele sunt și ele tot o formă de atac, dar una mai șmecheră și mai subtilă.

Elena Udrea a decis să lupte pe față împotriva abuzurilor „justiției independente”, până într-acolo încât să-și recunoască „meritele” de a fi făcut parte din echipa care le-a comis, le-a susținut, le-a motivat, le-a alimentat politic, le-a finanțat propagandistic. Tare, nu? Ce s-o mai lungim cu vorba, Elena Udrea s-a scuzat public că a făcut parte din clanul celor care au pus cătușe unor oameni nevinovați. Dar nici acum nu le plânge lor de milă, ci Democrației și Justiției.

Că cică pe-astea le-ar fi „arestat” de fapt PDL-iștii, restul fiind doar victime colaterale. Ca și ea, acum! Ai zice că a schimbat echipa Elena Udrea, dacă ar fi să constați că-n scuzele ei i-a căinat pe Adrian Năstase și Dan Voiculescu, azvârlind astfel din arest nu un buzdugan de luptă, ci mai multe. Unul la DNA, unul la SRI, unul la ÎCCJ, dar și unul, „din greșeală”, la Scroviștea, acolo unde s-a baricadat Traian Băsescu. Cum așa? Păi nu e el cel care s-a autoproclamat Nașul „modernizării instituțiilor statului” și al „justiției independente”? Și nu era ea, protejata lui, numită „cea mai onestă dintre candidații la președinție”?

Nu era ea cea care l-a susținut cu orice riscuri pentru a-și vedea arestați adversarii politici? Prea ușor trec însă cu scuzele „comunicatorii” Elenei Udrea peste ceea ce numesc ei „victime colaterale” ale abuzurilor unor instituții ale statului, dacă ne amintim că arestările în aceste cazuri celebre s-au făcut cu lotul. Oamenii din lot, mulți la număr, au fost arestați doar pentru că Băsescu a vrut să-i dea cu Justiția „peste bot” lui Dan Voiculescu. Sau lui Adrian Năstase. Cel puțin asta reiese din „scuzele” Elenei Udrea postate pe facebook. De fapt, ea cerșește în aceste zile solidaritate chiar de la cei care au fost ani de-a rândul victimele abuzurilor clanului ei politico-mafiot, fără să dea însă „din casă” despre cum și în ce fel au fost comise în… culise. Păi nuuu, așa nu, zic pe bună dreptate și cei de la Antena 3! Scuzele Elenei Udrea nu ajung!

Mai cu seamă că sunt nu doar târzii, ci și foarte generaliste la așa abuzuri concrete, cu nume și prenume, care au umplut pușcăriile cu condamnați la comandă politică. Elena Udrea și comunicatorii ei trebuie să-și ceară nu scuze din vârful buzelor, ci IERTARE! SĂ-ȘI CEARĂ IERTARE POPORULUI ROMÂN, fiindcă milioane de români au fost „victime colaterale” ale regimului politico-mafiot Băsescu-Udrea-Boc- Popescu & Comp PDL. Și lângă IERTARE să scrie pe facebook, cu nume și prenume, cu subiect și predicat, și niscaiva denunțuri și autodenunțuri complete pe care să le răspândească postacii lor plătiți din bani negri. Asta ar fi de-abia un prim gest de căință și de pocăință al celei care-și cumpăra din mită sau primea mită de la subalternii din Ministerul Dezvoltării poșete de zeci de mii de euro bucata și azvârlea bugetele publice de sute de milioane de euro pe coclaurii afacerilor unor gangsteri din PDL, în timp ce românilor li se tăiau salariile, li se închideau spitale și școli, li se tâlhăreau drepturile la existență pensionarilor, lăuzelor, pruncilor și câtor altora.

Pentru comiterea acestor atrocități ajung oare doar niște scuze ipocrite pe facebook? Evident, NU! Ce-au făcut Elena Udrea și clanul ei băsist nu s-a numit doar crimă la adresa Democrației, ci a României! Din păcate, noile Coduri Penale nu prevăd pedepse pe măsura genocidului comis cu sânge rece de această grupare politică ticăloasă și, din fericire pentru ea, poporul român iartă multe.

www.alinamavrodin.ro