04.11.2015 00:17

Scrisoare deschisă către Curtea de Conturi a României

❚ „Vă rog să precizați dacă în prezent investiția s-a finalizat și clădirii respective i s-a dat RECEPȚIA și i s-a dat statutul de CLĂDIRE PUBLICĂ și care este SUMA PUBLICĂ alocată și cheltuită până în prezent pentru construirea Tribunalului Dâmbovița”


„Stimată doamnă Alina Mavrodin,

Vă rog să publicați această adresă către Curtea de Conturi, pe care mi-o asum. La Tribunalul Dâmbovița, oricând se poate repeta tragedia de la București. Cunoașteți locația, vă rog mergeți acolo, urcați cele două scări a câte trei etaje, unde se află sălile de judecată, și veți vedea că tot ce am scris eu are corespondent în realitate.

Cu respect, N. Tănase”


„Către,

Curtea de Conturi a României, 

Camera de Conturi a Județului Dâmbovița

Domnului director al Curții de Conturi – Filiala Sud Muntenia

Subsemnatul, Tănase Nicolae Virgiliu, din Ploiești, vă rog respectuos să-mi comunicați rezultatul verificărilor la Tribunalul Dâmbovița, ce vi le-am solicitat prin cererea de investire nr. 184 a din 26.05.2015. Vă rog să precizați dacă, în prezent, pentru clădirea în care funcționează Tribunalul există TOATE AUTORIZAȚIILE LEGALE – de la ISU, Pompieri etc. și dacă respectiva clădire este dotată cu ascensoare (lifturi) și rampe de acces la sălile de judecată pentru cetățenii justițiabili, mulți în vârstă, bolnavi, invalizi.

Sălile de judecată sunt pe două laturi ale clădirii, pe câte 3 (trei) etaje, la acestea neexistând nici toalete. Vă rog să precizați dacă în proiectul respectivei construcții au fost prevăzute toate cele mai sus menționate și, dacă au fost prevăzute, de ce nu s-au construit și pe ce căi și cu ce mijloace specifice se realizează EVACUAREA oamenilor din sălile de judecată în caz de URGENȚĂ: incendiu sau alte calamități, de ce doar pentru personalul Tribunalului, aflat la etaje, s-au construit lifturi și toatele și o intrare exclusivistă.

Vă rog să precizați dacă în prezent investiția s-a finalizat și clădirii respective i s-a dat RECEPȚIA și i s-a dat statutul de CLĂDIRE PUBLICĂ și care este SUMA PUBLICĂ alocată și cheltuită până în prezent pentru construirea Tribunalului Dâmbovița. Având în vedere TRAGEDIA recent petrecută la un club din București, neautorizat legal să funcționeze, răspunsurile ce le solicit trebuie să fie obiective, cinstite, ca cetățenii și personalul Tribunalului să cunoască situația REALĂ, CONCRETĂ a respectivei clădiri și care sunt PERICOLELE la care se expun când se află în interiorul acesteia în caz de calamități, în lipsa dotărilor specifice obligatorii pentru o clădire destinată unei INSTANȚE de JUDECATĂ.

Prin adresa din 26.05.2015, v-am solicitat un răspuns în 30 de zile, pe care nu l-am primit nici până în prezent.

 

Cu respect, N. Tănase