25.09.2014 00:20

Școli de nota zece la Produlești

Școli de nota zece la Produlești
Galerie foto

❚ Administrația publică locală, în colaborare cu conducerea Școlii Centrale, a asigurat condițiile normale, civilizate și moderne de desfășurare a procesului de învățământ al tinerei generații

interviu cu Marin Grigore, primarul comunei

VIOLETA STANCIU


 

Rep.: Ce ne puteți spune despre începerea anului școlar 2014-2015 în localitatea pe care o administrați? Au fost pregătite unitățile școlare pentru a face față noilor provocări?

- Ne-am dat silința împreună cu conducerea Școlii Centrale să asigurăm condițiile necesare, astfel încât de la 15 septembrie copiii au început în bune condiții procesul de educație. Săptămâna trecută am avut și vizita celor de la DSP Dâmbovița. La unitățile școlare din Produlești și Costești Deal nu sunt probleme, ne-am prezentat chiar neașteptat de bine. Ceva probleme avem cu unitatea de la Broșteni, o școală mai veche, care de câțiva ani este în administrarea Consiliul Local. Din cauza numărului mic de copii, unitatea trebuia închisă în urmă cu câțiva ani. Însă noi am luat hotărârea s-o menținem ca școală. Am primit termen de remediere la unitatea de la Broșteni care, culmea, acum este umplută la maximum. Avem mai mulți copii decât ne așteptam. Consiliul Local a luat în grijă această unitate, iar acum pe noi pică toate cheltuielile. Avem avizele sanitare. Mai sunt câteva probleme de rezolvat. În urma aprobării de luna aceasta din Consiliul Local se vor face și aceste reparații. Procesul de învățământ a debutat bine, zicem noi, chiar foarte bine. Mijloace de transport avem, copiii sunt transportați în condiții optime și la timp. Este asigurat combustibilul solid la Costești, la Produlești avem încălzire centrală electrică. De asemenea, toate unitățile de învățământ au apă curentă.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Rep.: Aveți probleme cu efectivele de elevi, în sensul că sunt prea puțini?

- La clasa zero la școala de la Produlești avem 32 de copii, un număr nesperat de mare. Avem un cadru didactic cerut de toți părinții. Deci omul sfințește locul și la școală.

 

Rep.: Cadrele didactice sunt în număr suficient la Produlești?

- La profesori avem toate încadrările făcute. Nu sunt probleme din acest punct de vedere. În urma rectificărilor făcute s-au mai decontat din banii câștigați în instanță de profesori, dar nu integral. A început decontarea conform graficului.

 

Rep.: În concluzie, se poate spune că noul an școlar a început cu dreptul la Produlești?

- Pe probleme de funcționare școala de la Produlești e super, cea de la Costești e sub prima, dar bună, și mai avem să rezolvăm problemele de la Broșteni. Sper ca și anul acesta școlarii noștri să obțină rezultate la fel de bune ca în anii precedenți.