19.06.2017 00:21

Școala dâmbovițeană, recunoscută la nivel național

Școala dâmbovițeană, recunoscută la nivel național
Galerie foto

❚ Școala Gimnazială nr. 1 Moreni va deține, pentru următorii trei ani, titlul de Școală Europeană ❚ De asemenea, pentru anul școlar 2017-2018, în Dâmbovița, vor fi 13 instituții de învățământ care dețin statutul de Școală Europeană ❚ Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște, desemnat anul trecut pentru a cincea oară Școală Europeană, a ocupat acum locul al doilea la nivel național la numărul de proiecte instituționale europene implementate

V.V.

 


 

Palatul Parlamentului a găzduit, în data de 15 iunie 2017, festivitatea de decernare a certificatelor care atestă statutul de Școală Europeană pentru unitățile de învățământ din țară, în următorii trei ani școlari. Festivitatea a fost onorată de ministrul Educației - Pavel Năstase, fostul ministru - senator Ecaterina Andronescu, secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar Ariana Bucur, reprezentanți ai Parlamentului European, directorul Institutului European din România, directorul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației Formării Profesionale și inspectorul general din cadrul MEN - Stoian Marina. Delegația județului Dâmbovița a fost compusă din: inspector școlar general adjunct Stroe Cristina, inspector pentru proiecte educaționale Stancu Valentin, director Predoană Gabriel și director adjunct Grozea Daniela, eleva Maria Cristina Popa de la Școala Gimnazială Nr. 1 Moreni, director adjunct Rădulescu Carmen și elev Mihnea Petre de la Colegiul Economic „Ion Ghica” Târgoviște.

Prin ordin de ministru au fost aprobate 63 de distincții pentru toate categoriile de școli din țară, poziția 29 fiind deținută de Școala Gimnazială Nr. 1 Moreni, Dâmbovița, din cele 117 candidaturi câte au fost evaluate anul acesta. Au fost apreciate ambiția și dăruirea cu care au fost desfă- șurate activități în cadrul unor proiecte europene și impactul pe care l-au avut acestea asupra elevilor și instituției în general. Premiul în bani oferit de Ministerul Educației Naționale are o valoare de 5.000 lei și este destinat achiziționării de dotări sau echipamente necesare școlii. În cadrul festivității de decernare a certificatului de Școală Europeană 2017, pentru că anul acesta este an aniversar al Uniunii Europene și al Programului Comisiei Europene pentru educație, tineret și sport, denumit în perioada 2014-2020 Erasmus+, directorul ANPCDEFP, Calotă Monica, a gândit și organizat un moment de premiere a pionierilor în domeniul proiectelor și a celor mai harnice instituții din țară, care au implementat proiecte europene și în care rezultatele sunt vizibile. În cadrul acestei festivități, la secțiunea „Harnicii”, a fost premiat Colegiul Economic ”Ion Ghica” Târgoviște, care a ocupat locul al doilea la nivel național pe baza unor criterii dintre care amintim: numărul de proiecte instituționale implementate în perioada în care programul Comisiei Europene s-a derulat în România (1997-prezent) și impactul pe care acestea le-au avut la nivelul instituției. Colegiul Economic ”Ion Ghica” din Târgoviște, desemnat anul trecut pentru a cincea oară consecutiv Școală Europeană, reprezintă o unitate model la nivel național. Prin rezultatul de anul acesta, pentru anul școlar 2017-2018, în județul Dâmbovița, vor fi 13 instituții de învățământ care dețin statutul de Școală Europeană.