19.09.2014 00:19

Școala Bălteni, cea mai modernă școală rurală din țară

Școala Bălteni, cea mai modernă școală rurală din țară
Galerie foto

❚ Au teren de sport cu nocturnă și lift pentru persoane cu dizabilități, toalete interioare, calculatoare în fiecare clasă, iar mobilierul este nou și modern ❚ Anul trecut, situația era exact invers: școala funcționa într-o clădire veche, cu mobilier îmbătrânit, fără… urmă de calculatoare, dotări sau materiale didactice pentru laboratoare ❚ Întreaga investiție ce a presupus reabilitarea corpului vechi al clădirii, dar și construirea unuia nou s-a ridicat la 14 milioane lei

CORVIN DUMITRICĂ


 

Au teren de sport cu nocturnă și lift interior pentru persoane cu dizabilități, calculatoare în fiecare clasă, iar mobilierul este nou și modern! Cei peste 150 de elevi de la ªcoala Gimnazială din satul Bălteni Dâmbovița învață începând din acest nou an școlar într-o unitate reabilitată complet cu fonduri europene, cu toalete interioare și laboratoare dotate. Anul trecut, situația era exact invers: școala funcționa într-o clădire veche, cu mobilier la fel de vechi, fără… urmă de calculatoare, dotări sau materiale didactice pentru laboratoare. Întreaga investiție ce a presupus reabilitarea corpului vechi al clădirii, dar și construirea unuia nou, s-a ridicat la 14 milioane lei.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

„Acum este o școală total transformată” 


„Mie cel mai mult îmi place etajul”

„Mă bucur că acum avem și calculatoare”, au declarat doi dintre elevii foarte mândri de noua lor școală.

Conducerea școlii spune că aceasta este cea mai modernă unitate de învățământ din județ, dar și din țară.

Lucica Nicolae, directorul unității de învățământ, ne-a declarat:

„Înainte era o școală din mediul rural, veche, un pic reabilitată, cu mobilier îmbătrânit, fără dotări. Acum este o școală de nivel european, total transformată, cu foarte multe dotări. Suntem singura școală cu lift, necesar pentru persoanele cu dizabilități. În momentul acesta, zic eu, toți copiii au acces la educație, indiferent de etnie, de poziția socială sau de problemele de sănătate”.

Școala a fost inaugurată chiar de ministrul Educației, Remus Pricopie, prezent duminică, 14 septembrie a.c., în județul Dâmbovița. Tot în comuna Conțești, în următoarele două luni vor fi finalizate lucrările de reabilitare la încă o școală, la fel ca la Bălteni.